Музейко на цената на един бонбон

Музейко на цената на един бонбон | StandartNews.com

Карта за три месеца дава неограничен достъп на децата до изложбите

Правят и дни за децата от нула до пет години

Това лято децата са добре дошли в Музейко с новата сезонна карта "Лято в Музейко". На цената само на един бонбон дневно картата дава достъп до 130 образователни игри, 13 научни изложби, всички отворени ателиета и научни работилници в Музейко, до озеленения му покрив и министената за катерене и до зоната за най-малките. Картата важи три календарни месеца след закупуване и се предлага в детския научен център между 15 май и 30 юни.

Преди дни в Музейко започнаха и записванията за лятното издание на "Умна ваканция" - програма, която се проведе с голям успех по време на зимната и пролетната ваканции.

През юни, юли и август децата и техните родители могат да избират между целодневни занимания на български език, полудневни на английски език и целодневни на двата езика. Заниманията и в трите модула

включват приказки, творчески ателиета, научни работилници

и игри на открито. В различните дни на седмицата те са посветени на различни теми. Понеделниците - на птиците, вторниците - на дърветата, сряда е денят на скалите и минералите, четвъртък е ден на животните, а петък - на небето.

Детският научен център е създаден основно за деца между 6 и 12 години. Но Музейко е помислил и за всички останали възрасти. След като през май събра повече от 450 любители на забавленията и науката над 18 години на първото по рода си SCIENCE PARTY, през юни екипът на Музейко ще започне и първата си програма за най-малките, децата между 0 и 5 години. Тя ще се казва "Дни за най-малките", като Музейко организира срещи между родители и лекари, рехабилитатори, логопеди и други специалисти по рано детско развитие. Заедно с децата пък родителите могат да участват в ателиета за изкуства, музика, развитие на въображението и моториката, подготвени от екипа на Музейко.

Първият такъв ден ще е на 3 юни, а всеки вторник и четвъртък след това, до края на юни, програмата на научния център ще предлага дейности за малчуганите сутрин от 10.00 до 12.00 часа. "Изложбите в Музейко са разработени основно за деца от 1 до 4 клас, а тематичните дни, които организираме за училищни групи,

следват учебната програма именно в тези класове

Забелязахме обаче, че много от посетителите ни имат интерес към занимания, специално разработени за най-малките. Вслушахме се в желанието на родителите и създадохме програма, която развива потенциала и уменията на децата от 0 до 5 години", коментираха от образователния екип на Музейко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай