Московски повиши бдителността на нашите летища

Московски повиши бдителността на нашите летища | StandartNews.com

"Няма информация за по-специални ситуации на нашите летища, разпоредил съм да се повиши бдителността". Това обяви транспортният министър Ивайло Московски, цитиран от Фокус.

„Пътниците могат да са спокойни. Прилагат се мерките, които съществуват от последните месец и половина - два. Нямаме към момента сигнали и необходимост да повишаваме нивото", заяви министърът.

Коментарът на Московски е предизвикан от последните международни новини, съобщаващи за похитен египетски самолет „Еърбъс А 320".

„Виждате, че всеки ден се случват инциденти с човешки жертви, доста неприятни. Положили сме максимални усилия, да не дава Господ в България да влизаме в по-екстремни режими на управление на пътната инфраструктура", допълни той. „Не съм говорил с колегите от МВР, искам да проведем консултации. Към момента не съм давал допълнителни разпореждания, освен да се повиши бдителността", посочи министър Московски.

По думите му, за момента няма информация за спрени български полети. Московски допълни, че в близките седмици кабинетът ще разгледа концесиите на летищата в София и Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай