Моника Люински проговори

Моника Люински проговори | StandartNews.com

Моника Люински разкри подробности за аферата си с американския президент Бил Клинтън преди 16 години. Бившата стажантка в Белия дом публикува писмо в сп. "Венити феър", в което описва всичко, което е изтърпяла след разкритията на президента. През 1998 г. той призна, че е имал "неподходящи отношения" с нея. Досегашното мълчание на 40-годишната Моника се обясняваше със солидна сума, която е взела от семейство Клинтън. "Всъщност нищо не е по-далеч от истината", признава едва сега тя.

"Време е да се обърне страницата. Искам да възвърна контрол над историята на живота си и да дам смисъл на миналото си", обяснява подбудите си Моника. Тя подчертава, че дълбоко съжалява за случилото се между нея и президента и уточнява: "Вярно е, че моят началник се възползва от мен, но винаги ще съм твърда по въпроса - това беше връзка по взаимно съгласие. Всички оскърбления дойдоха впоследствие, когато станах изкупителна жертва, за да се защити силната позиция" на Бил Клинтън", казва Люински. Тя коментира и някогашното отношение на съпругата на Бил, Хилари Клинтън, сега държавен секретар на Щатите. Според Моника тя е обвинявала жената за изневярата на съпруга си, а не него. "Намирам това за тревожно", пише Моника.

След скандала от края на 90-те години Люински уверява, че е отказала оферти за работа, от които е можела да печели над 10 милиона долара годишно, защото не й се струвало правилно да приема. Люински се премества в Лондон, където взема диплома по социална психология в икономическия университет, след което живее в Лос Анджелис, Ню Йорк и Портланд. Кандидатствала е за редица длъжности в комуникацията и маркетинга. "Но заради това, което работодателите тактично наричаха "историята ми", никога не бях подходящият човек за поста", разкрива тя. Бившата стажантка смята, че през 1998 г. е била "не само най-унизеният човек на света, но вероятно и първият, чието световно унижение се разпространи в интернет". Занапред тя ще работи за защитата на жертви на онлайн тормоз и иска да започне да говори на тази тема в публичните форуми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай