Моника Люински: Интернет ме принесе в жертва

Моника Люински разказа за драмата си, след като мълча години наред

Моника Люински: Интернет ме принесе в жертва | StandartNews.com

Обмислях самоубийство, унижението бе голямо, каза бившата стажантка на Клинтън

Моника Люински сподели, че за едни интернет е обществено благо, но в нейния случай е съсипал живота й. След като мълча повече от десетилетие, бившата любовница на Клинтън проговори през платформата TED за скандала, който маркира живота й.
"Този скандал достигна до вас заради дигиталната революция. Имаме достъп до цялата информация, която искаме, когато я поискаме, по всяко време, където и да е. Аз бях първият човек, който загуби репутацията си в глобален мащаб почти мигновено.

Това беше преди социалните медии, но хората вече можеха да коментират онлайн, да разпращат истории и жестоки шеги по имейл", заяви тя. И допълни, че днес това трябва да се нарича кибертормоз.

"Интернет ни прави жертва на следната илюзия - забравяме, че зад всичките шеги и обиди стои реален човек. Бях заклеймявана като проститутка, уличница, лека жена. През 1998-а за малко не посегнах на живота си. Родителите ми се опасяваха, че съм буквално унижавана до смърт", допълни Люински. И каза още, че трябва да се върнем към основни ценности като съчувствие и състрадание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай