Мохамед ал Файед почина без да докаже, че Даяна е жертва на заговор

Бившият собственик на модната верига „Хародс“ почина на 94 години

Мохамед ал Файед почина без да докаже, че Даяна е жертва на заговор | StandartNews.com

Бившият собственик на модната верига „Хародс“ Мохамед ал Файед почина на 94 години, предадоха агенциите.

В съобщение на семейството му, разпространено от английския футболен клуб „Фулъм“, се казва, че „г-жа Ал Файед, децата и внуците ѝ потвърждават, че нейният любим съпруг и техен баща и дядо, Мохамед, почина спокойно от старост в сряда, 30 август 2023 г.“

„Той се радваше на дълги и щастливи старини, заобиколен от близките си. Семейството моли да не бъде безпокоено в този момент.“

Принцеса Даяна и Доди ал Файед, колаж Индипендънт

В годините след като синът му Доди ал Файед, египетски филмов продуцент, загина заедно с Даяна, принцесата на Уелс, при автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г., Мохамед ал Файед многократно твърдеше, че те са станали жертва на заговор на британския елит.

Отношенията на милиардера с кралското семейство наскоро бяха пресъздадени в петия сезон на „Короната“ (The Crown), където се появява Ал Файед, в ролята на когото играе Салим Дау, и се запознава с Даяна.

Ал Файед придобива „Хародс“ през 1985 г., след като през 1979 г. купува хотел „Риц“ в Париж. Известен е и с това, че между 1997 и 2013 г. беше собственик на футболния клуб „Фулъм“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай