Много хора са в шок! Разкриха тайните сеанси на Ванга

Ще има ли сензации след находката

Много хора са в шок! Разкриха тайните сеанси на Ванга | StandartNews.com

Направено е много ценно разкритие, което ще занимава специалистите още дълго време.

Тайните записи на Ванга, които бяха открити през юни т.г. от Държавна агенция "Архиви", вече са разчетени. Уникалната находка, която събуди любопитството на мнозина, е от някогашния Институт по сугестология в София.

"Изключително интересно е това, което намерихме! Вълнуваме се, защото все още не знаем какви точно предсказания има на сеансите, но много скоро ще разберем, когато ги дигитализираме през есента", заяви преди три месеца директорът на Държавна агенция "Архиви" доц. д-р Михаил Груев.

Както бе обещано, група специалисти се събраха и дигитализираха фонозаписите. Надеждите бяха да се чуят важни пророчества, както и полезни за изследване теми. Противно на очакванията обаче записите се оказаха неточни и накъсани."Въпреки затрудненията, през които премина екипът ни, все пак успяхме да чуем 90% от сеансите.

За съжаление, се оказа, че няма никакво пророчество. За сметка на това са записани частни лица, които са си споделяли болката пред Ванга, и тя им е казвала какво да правят", разкри пред вестника Снежана Владимирова от Държавната агенция.

По думите й според служителите мистичните записи са направени с определена цел от Института по сугестология, за да запечатат житейските събития на обикновени хора, които са се докоснали до баба Ванга.

"Реално дори не се знае кои са тези хора, защото няма конкретни имена и няма как да ги проследим, за да намерим някаква връзка между тях.

Но въпреки това сме доволни, защото се чува автентичният глас на Ванга, както и методът на нейната работа", разказва Владимирова.По думите й това е много интересно и може да се изследва допълнително, тъй като няма отговор на въпроса за уникалните възможности на пророчицата.

Единствено ако къщата й в Петрич можеше да говори, тя вероятно щеше да разкрие тайната на нейната дарба. Години наред учени от близко и далеч правят там безуспешни опити да обяснят как Ванга предсказва бъдещето, говори с мъртвите и лекува.

Изследователите имат идея разчетените записи да бъдат използвани за филм или дори сериал, В него ще се разказва за предсказанията, които Ванга е правела на обикновени хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай