Младо момче с рядка форма на рак се нуждае от помощ

Младо момче с рядка форма на рак се нуждае от помощ | StandartNews.com

Студент в Морското училище във Варна се нуждае от помощ за своето лечение. 22-годишният Никола Ботев от Плевен страда от изключително рядка форма на рак, причинена от мутирал ген в организма, съобщава Нова тв. И уточнява, че той трябва спешно да бъде опериран в Турция. За това обаче са му нужни 27 000, с които семейството му не разполага.

Един ден Никола забелязва странно подуване на лявото си рамо и отива на лекар. Няколко медици не могат да определят какво му е.

„Тръгнахме с нагласата, че не е нищо опасно и потърсихме помощта на хирург. Каза, че се съмнява, че това не е липон или фибром и ще стане ясно, след като излязат резултатите от хистологията", обяснява той.

Никола обикаля лекарите повече от години. След генетично изследване му поставят диагнозата инфламаторен миофиброобластен тумор.

„На мен ми казаха, че има 36 човека в целия свят с такава мутация на този ген", допълва Никола.

„Никога не съм допускала, че сина ми, който е толкова жизнерадостен, позитивен и весел човек, добър по душа, който никога на никой нищо лошо не е направил, трябва да се бори с тази болест!", казва майката на момчето.

Никола вече е претърпял три операции на лявото рамо. Болестта обаче се развива с метастази, които стигат до белия дроб на момчето. Единственият му шанс е операция в Истанбул, която обаче трябва да се осъществи до един месец.

„Тези 27 000 евро са просто едно начало и тъй като аз нямам възможност тези пари да ги дам, аз моля всички майки, всички хора, с каквото могат да помогнат!", призовава Полина Ботева.

Банкова сметка:
Банка "ОББ" АД
IBAN: BG15UBBS80021028317940
Никола Ботев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай