Митрополит Серафим: Употребата на наркотици е духовно и телесно робство

Митрополит Серафим: Употребата на наркотици е духовно и телесно робство | StandartNews.com

"Най-ценното, с което Бог е надарил човека е свободата на волята, която му дава възможност свободно и самостоятелно да избере своя житейски път. Употребата на наркотични вещества поражда зависимост, която е истинско и реално духовно и телесно робство, от което страдат не само самите зависими, но и техните най-близки роднини и приятели. Тя е не само физически, но и духовен проблем, защото е тежък грях", това се казва в специалното обръщение на Неврокопски митрополит Серафим по повод 26 юни – Международен ден за борба с наркотиците.

Духовният водач в Пиринския край твърди, че грехът не е само на тези, които по някакви причини са се поддали и са станали зависими. По-голямата вина и отговорност е на онези, които работят за разпространението на тези наркотични вещества, с което допринасят за унищожаването на най-ценния и прекрасен Божи дар – живота!

Митрополитът призовава да бъдем хора с будна гражданска съвест и да работим, според силите и възможностите си, за да ограничим разпространението на тези унищожаващи човека вещества. Да съдействаме със загриженост и любов на тези, които се борят да се освободят от погубващата ги зависимост, защото слаба е човешката воля и немощни са човешките сили. „Но нашата надежда са думите на Христовия апостол: „Всичко мога чрез Иисуса Христа, Който ме укрепява". Да ги подкрепим и им дадем възможност за нов живот. Човек в своята борба никога не е сам. Христос – нашият Господ и Спасител, е редом с нас. Той ни окуражава. Той ни подкрепя. Той ни спасява! Призоваваме в молитва Божията всемогъща десница да закриля и пази всички и най-вече младежите и децата на България, които са най-податливи на нападенията на врага на човешкото спасение", казва Неврокопски митрополит Серафим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай