Митниците и DEA с антидрога урок за деца

Митниците и DEA с антидрога урок за деца | StandartNews.com

Вредата от наркотиците и колко пагубни могат да са върху обществото. Това демонстрираха пред 200 ученици на летище „София" Агенция „Митници" и американската Агенция за борба с наркотиците DEA. Своеобразният и атрактивен демонстративен урок се проведе за шеста поредна година и отново бе в памет на американския агент от DEA Енрике „Кики" Камарена, отвлечен и зверски убит от мексикански наркотрафиканти.

Събитието откри заместник-посланикът на САЩ в България, Мартина Стронг, която говори за това как всички ние трябва да имаме куража да кажем „Не", ако някой предложи наркотици, да помогнем на приятел в нужда, или да си признаем грешка и потърсим помощ. Това съобщиха от американското посолство в София. Агенти на DEA и на Агенция „Митници" също разговаряха с учениците, които бяха от София и Дупница. Родни антидрога мафиоти демонстрираха на децата как се прави тест за незаконни субстанции, а също и как специално обучените им кучета Епси и Нерон откриват наркотици. За тинейджърите бе организирана и своеобразна демонстрация на залавяне на наркотрафиканти, съобщиха от Агенция „Митници".

И посочиха, че Стефан Бакалов от Митница Аерогара София е разказал на децата за опасностите, свързани с употребата на наркотици и особено на новите, синтетични дроги. В рамките на инициативата, наречена антидрога флашмоб Proud To Be Drug Free, имаше и тактически и карате демонстрации, народни танци и музика. Събитието бе част от кампанията за борба с наркотиците Red Ribbon Week, в която всяка година има милиони участници от цял свят, допълниха от американската дипломатическа мисия в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай