Мистерията! Реални кадри на НЛО (снимки)

Какво прозряха експертите

Мистерията! Реални кадри на НЛО (снимки) | StandartNews.com

Източник: iStock

Мексиканският парламент изслуша учени за перуанските мумии с три пръста, наскоро показани като потенциални доказателства за нечовешки форми на живот, предаде Ройтерс.

Експертите са на мнение, че са автентични. Изследователите обаче отказаха да удостоверят, че останките са на извънземни.

Конгресмените първо изслушаха на 13 септември мексиканския журналист и НЛО ентусиаст Хайме Маусан. Тогава той представи две мумии по време на първото по рода си парламентарно изслушване, посветено на НЛО. Според него телата, за които се смята, че са били намерени в близост до платото Наска в Перу, не са свързани с живот на Земята.

На заседанието във вторник Маусан се фокусира повече върху доказването, че екземплярите, които този път не бяха показани, не са фалшиви. Той представи редица лекари, които заявиха, че телата са на истински, някога живи организми.

Все пак Маусан остави възможности и за въпроси относно произхода им.

"Никой от учените не казва, че (резултатите от изследването) доказват, че са извънземни, но аз отивам по-далеч", каза той, като предположи, че могат да бъдат доказателство за неземен форми на живот.

Антропологът Рохер Сунига от Националния университет "Сан Луис Гонсага" в Ика, Перу, каза, че изследователите са анализирали пет подобни екземпляра в продължение на четири години.

"Те са истински", каза той пред Ройтерс в кулоарите на парламента.

"Не е имало абсолютно никаква човешка намеса във физическото и биологичното формиране на тези същества", добави антропологът, но призна, че не знае произхода на съществата.

Сунига представи писмо, подписано от 11 изследователи от от университета, в което се заявява същото. В него обаче ясно се посочва, че те не предполагат телата да са "извънземни".

Първата изява на Хайме Маусан беше разкритикувана от много експерти, които я отхвърлиха като трик, отдавна опроверган от научната общност. Тогава бяха посочени изследвания на подобни останки, чието заключение е, че екземплярите са били модифицирани с помощта на животински и човешки кости.

На въпроса за тези проучвания Сунига отговаря, че образците вероятно са били фалшиви. Телата, които той и другите университетски експерти са анализирали, обаче са били истински, каза той.

Конгресменът Серхио Гутиерес, който е представител на управляващата партия "Морена", призова за реформа на мексиканското законодателство, за да стане публична цялата информация за НЛО.

Пленарното заседание във вторник на моменти стигаше до по-екстремни обяснения. 

Аржентинският хирург Селестино Адолфо Пиото каза, че след като е прегледал резултатите от тестовете и изображенията на телата, е на мнение, че екземплярите са еволюирала версия на днешните човешки същества. Той дори ги определи като "наши потомци", отбелязва Ройтерс.

В един по-колоритен момент мексиканският рапър Клаудио Ярто заяви, че лично е виждал НЛО, преди да приключи изказването си с рима, аплодиран от тълпата.

*Източник: БТА

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай