Мистериозна дама решава делото Симеоновград

Мистериозна дама решава делото Симеоновград | StandartNews.com

Пловдив. Мистериозна свидетелка, която досега е била в чужбина, може да се окаже ключов фактор по делото за катастрофата миналия Великден в Симеоновград.

В кървавата драма на пътя пияният Данаил Георгиев (26 г.) уби на място шестима младежи. Година и половина по-късно защитникът му Бойчо Бойчев поиска от апелативните магистрати под тепетата да призоват Радка Станкова. Искането на Бойчев бе подкрепено от колегата му Димо Стоянов, адвокат на другия подсъдим Живко Желев, който е братовчед на Данаил. Двамата братовчеди обжалваха наложените им от хасковския съд наказания в размер на 12 и 10 години лишаване от свобода заради катастрофата.

Според адвокатите Радка, в чийто дом бил купонът преди трагичния инцидент, щяла да обясни, че в компанията не е имало пияни. Съдия Евдокия Кемалова се възпротиви на искането за призоваване на свидетелката като обяви, че защитата се опитва да шиканира делото, тъй като не е внесла искането по-рано.

В крайна сметка обаче прие. Бе прието и искане на двамата адвокати за повторна техническа и съдебно-медицинска експертиза. Според юристите новата експертиза щяла да докаже, че Данаил не е бил зад волана в злополучната вечер и така да го оневини.

Адвокатите са категорични, че травмите на младежа доказвали, че не е седял на шофьорското място. Експертизата трябва да е готова до 3 декември, когато ще е следващото заседание на апелативния съд.

За делото под тепетата бяха пристигнали и роднините на шестте жертви от катастрофата, които поискаха максимално наказание за Данаил и Живко. Близките на загиналите деца заявиха, че настояват за промяна в Закона, с която пияни шофьори, причинили смърт на пътя, да получават максимално наказание от 20 години затвор.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай