Мишо Билалов пише рок парче за Камелия

Поп фолк звездата дебютира в киното при Виктор Божинов

Мишо Билалов пише рок парче за Камелия | StandartNews.com

Камелия се готви за дебюта си в киното. Поп фолк дивата се е снимала в най-новия български филм "Голата истина за група "Жигули" на Виктор Божинов. В лентата певицата си партнира със звездния съства Михаил Билалов, Димитър Рачков, Лилия Маравиля, Герасим Геориев - Геро, Филип Аврамов и други. Певицата може да бъде видяна в предстоящата й роля на рокаджийка с тъмна коса в новия трейлър на лентата. В него нейната героиня иска от фронтмена на група "Жигули" Фори, изигра от Мишо Билалов, да й напише рок парче.

"Голата истина за група Жигули" е вторият пълнометражен филм в режисьорската кариера на Виктор Божинов, чийто първи проект "Възвишение" стана най-гледаното българско заглавие за последните 10 години у нас. 

Сниман основно в Бургас,той разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада точно, когато е на върха на славата си. С времето вкусовете на публиката се променят, а бандата е напълно забравена. Лидерът на групата Фори е започнал работа в попфолк индустрията, а всеки от останалите членове на "Жигули" е поел по собствен професионален път, нямащ нищо общо с музиката.

Неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново, почти насила. Фори, ръководен от лични мотиви, се нагърбва със сложната задача да изглади всички недоразумения и да поведе "Жигули" отново към успеха, но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна,  като това води до множество интригуващи комични обрати.

"Филмът е музикална комедия", сподели в ефира на bTV Божинов. Според него кината имат нужда от такъв тип филм, с който зртелите да се почувстват комфортно и уютно. Очаква се продукцията да бъде пусната по кината въпреки пандемията. А точната дата ще бъде обявена през април. 

"Филмът разказва за това какво сме способни да преодолеем, за да се върнем обратно към своите мечти. В края на 80-те музиката беше част от революция, не само култура. А всъщност е важно да се създава качествена музика с текстове с истинско съдържание. Музиката има много мощ и сила да привлича хората", допълва режисьорът. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай