Министър награби любовница. Плаща с поста си

Мат Хенкок бе изловен в изневяра

Министър награби любовница. Плаща с поста си | StandartNews.com

Hancock and Coladangelo have been having a secret affairБританският здравен министър Мат Ханкок може да плати с поста си, затова че бе изловен от таблоида „Сън” в изневяра. Изданието пусна гореща снимка на Ханкок, който награбил приятелката си Джина Коладанджело я целува страстно. И двамата имат семейства и деца. Лейбъристката партия веднага настоя за оставката на министъра, който е от Консервативната партия.

Скандалът не е само въпрос на морал и етика. По време на пандемията Хенкок многократно казва, че гражданите на Кралството трябва да поддържат социална дистанция, особено в публичните пространства. В същото време Ханкок и Коладанджело, съдейки по всичко, са си разменяли „недистанцирани ласки” в офиса на министерството тази година.

43-годишният Хенкок е женен и има три деца. Джина Коладанджело също е омъжена.

Ана-Лиза Додс от кабинета заяви, че е налице „конфликт на интереси с парите на данъкоплатците“ - Хенкок е назначил Коладанджело на нейната позиция, която се плаща от бюджета. Засега правителството защитава министъра. Заявиха, че назначаването на Коладанджело на нейната длъжност съответства на всички стандартни процедури и никой не е нарушил правилата, предаде БНТ.

Часове след публикуваната снимка Хенкок направи изявление, в което призна, че наистина е нарушил правилата за социално дистанциране. "Изключително съжалявам, че разочаровам хората, ще продължа да работя, като се фокусирам върху изваждането на страната ни от пандемията", каза министърът.

Що се отнася до останалите обвинения, той заяви, че ще бъде благодарен на всички, които зачитат правото му на личен живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай