Миниатюри на "Диор" завладяха мрежата

Модната къща представи новата си колекция с филм

Миниатюри на "Диор" завладяха мрежата | StandartNews.com

"Диор" представи новата си колекция чрез филм, в който моделите висша мода бяха показани върху миниатюрни манекени, съобщи Ройтерс. Парижката седмица на модата се провежда изцяло онлайн тази година, след като традиционните представяния с публика бяха отменени заради пандемията.

View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior) on

Вечерните рокли на "Диор" са вдъхновени от жени, представителки на сюрреализма в изкуството, като фотографката Лий Милър. Моделите се отличават със сложни бродерии и пера. Те бяха представени върху 37 миниатюрни манекена, които впоследствие ще бъдат разпратени до водещи клиенти по света. Ексцентричният филм, в който нимфи и русалки са очаровани от моделите висша мода, е заснет от режисьора на "Гомор" Матео Гароне.

"Създадохме този проект в особен момент от живота", каза дизайнерката Мария Грация Киури, която започва да работи върху шоуто по време на карантината в Рим. Пътуващите малки манекени напомнят за времето след Втората световна война, когато подобни били използвани от модните къщи, за да подържат колекциите и да стигат до клиентите. Киури казва, че така брандът иска да отправи посланието, че в Париж традициите са живи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай