Местят Джулая на Дунавския бряг

Местят Джулая на Дунавския бряг | StandartNews.com

Кен Хенсли ще забие пред хипарите в Тутракан

Култовият купон за посрещането на първото юлско утро, който досега се вихреше в Каварна се мести край Дунава. Тази година фронтменът на групата „Юра яХийп" Кен Хенсли ще забие жици на брега на реката край Тутракан. Това съобщиха от местната управа на града, след като авторът на безсмъртното парче „July Morning" е потвърдил участието си. За сцена на Джулая е определена поляната в местността „Лодката" край Дунава. Там, до стоянката на речните рибари ще бъде вдигнат подиумът, на който ще пеят много рок звезди. Концертът ще започна вечерта на 30 юни и ще завърши при изгрева на първото юлско утро, съобщи заместник кметът на Тутракан Петя Василева – Князева.

Вестта, че хипарската сбирка е променила адреса, въодушеви жадните за разнообразие и нови тръпки хипари. Само за един ден близо 3 000 фенове на Джулая са обявили във Фейсбук страниците, свързани с Тутракан, че ще пристигнат за купона край Дунава. На поляната край рибарската стоянка има условия за къмпингуване и маниаците, които искат живот на открито ще могат да опънат палатките си там. Тези, които искат да поспят в меко легло след бурната нощ могат да отседнат в хотелите в Тутракан или в близките градове Русе и Силистра, обясняват организаторите. Самият Кен Хенсли ще отседне в преродената за нов живот Рибарска махала на Тутракан. Фронтменът ще бъде настане в една от петте реставрирани къщи, в селището в което от векове живеят прочутите дунавски лодкари.

Джулаят на Дунавския бряг не е нещо ново за града на речните рибари. Вече трета година кметството организира рок купон в емблематичната за българските фенове лятна нощ. През 2013 година концертът на група БТР, който трябваше да сложи началото на традицията се провали, защото час преди обявеното начало гигантски порой се изля от небето и потопи брега край Дунава. Миналата година обаче хипарската сбирка се вихри до зори с песните на Васко Кръпката.
Тази година рок звездата и неговата група „Подуене блус бенд" отново ще излязат на сцената в Тутракан. Заедно с тях жици ще опънат и групите „Анекдот", „Вход свободен", „Crush", „Bad City", „Iris", „Ignore the Nate", „Tina and friends", „Blood Sugar", Сашо Санеца. Когато подрягаващите банди вдигнат адреналина на публиката, микрофона ще бъде даден на Кен Хенсли, за да омая хипарите с култовата балада в прослава на слънцето и свободния човешки дух.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай