Местан отстреля три вълка

Местан отстреля три вълка | StandartNews.com

Лютви Местан се оказа майстор на пушката. Лидерът на ДПС е отстрелял 3 вълка в събота край Кърджали, съобщи bglov.com. В района на дивечовъден участък "Студен кладенец" Местан е убил хищниците по време на гонка. Както е известно, вълците минават като най-хитрите животни в България и съответно най-трудни за ловуване.

В тази част на Източните Родопи съжителстват лопатари, вълци и лешояди. Местан отстрелял вълците, които се появили през 10 минути от различни места. Впечатляващ е начинът, по който това е станало: през интервали от около 10 минути вълците са се появявали на различни дистанции, бягайки в обрасла с дъб и келяв габър местност. След всеки изстрел ловецът е преодолявал желанието да разгледа отблизо поваления хищник и по този начин успехът му е надминал и най-смелите очаквания за резултата от лов, отбелязва сайтът.

Според ловни специалисти тазгодишния ръст на вълци - от началото на сезона в района са отстреляни 10 вълка, се дължи както на стабилната популация от елени лопатари, така и на миналогодишната забрана за ловуване на част от ловните дружини около Дивечовъден участък „Студен кладенец", пише инж. Георги Шереметев - директор на ДУ "Студен Кладенец".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай