Меркурий вече е ретрограден. Какво ни чака?

Чакат ни 40 дни пълни с изненади

Меркурий вече е ретрограден. Какво ни чака? | StandartNews.com

 

Времето за невинни закачки, шумни забавления и рискови начинания свърши. Меркурий става ретрограден от 17.00 часа днес и води след себе си труден период и много нерви.

Този път ретроградността ще я почустваме по-силно, защото само два дни по-късно, на 21 юни, ще наблюдаваме пълно слънчево затъмнение часове преди официално да настъпи лятото.  Денят се очаква да е един от най-тежките за годината, някои дори го сравняват с края на света. Енергията ще е толкова силна, че ще даде отражение върху живота ни не само през този ден, но и през следващите 18 месеца

С голяма доза сигурност може да се каже, че дотук годината беше истински провокираща, но изненадите тепърва предстоят.

Сезонът на затъмненията, в който попаднахме през юни и чиято кулминация е на 21 юни и  5 юли, носи със себе си обрати на съдбата, които се случват изненадващо и често ни сварват неподготвени. Енергията на затъмненията може да бъде подкопаваща из основи или изключително градивна. Може да промени хода на живота ни като цяло в положителен или друг аспект.

Предстоящото слънчево затъмнение на 21 юни ще се отрази на всички, но най-значимо ще е за родените в Рак, Везни, Козирог и Овен, които са родени в първите дни на тези зодии. Това означава юнски Раци, септемврийски Везни, декемврийски Козирози и мартенски Овни.

Следващото затъмнение – на 5 юли, ще носи още по-големи промени, защото съвпада за първи път с нареждане на почти всички планети под един ъгъл. Тази дата слага и край на затъмненията по оста Рак-Козирог, които започнаха още на 13.07.2018 година.

След тази дата всеки трябва да направи равносметката за изминалите две години. Тя обаче може и да не е съвсем обективна,  защото в периода и Венера, и Меркурий ще са ретроградни.

За да не се създават погрешни илюзии и да не се допускат фатални грешки, за периода до края на юли е важно да следвате няколко правила:

  1. Дишайте дълбоко и бройте до 10 при всеки конфликт
  2. Доверявайте се интуицията при всяка кризисна ситуация
  3. Не си поставяйте амбициозни цели, фокусирайте се върху задачите, които не сте свършили
  4. Не се отчайвайте, ако не ви върви. Това в повечето случаи е предизвикано от ретроградността, която прави проверки как сте се справяли досега и вади наяве тъмните страни
  5. Внимавайте при подписване на важни сделки и договори, възможна е измама
  6. Не взимайте съдбоносни решения, има опасност преценката ви да не е обективна
  7. Не шмекерувайте, ретроградният Меркурий наказва

И все пак! Не забравяйте, че каквото и да ни готви съдбата, изборът и финалната развръзка винаги са в наши ръце. Вселената никога не ни среща с предизвикателства, с които да не можем да се справим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай