Мелица полетяла след вечеря с мама и тати

Тийнейджърката нямала гадже, напоследък бягала от час

Мелица полетяла след вечеря с мама и тати | StandartNews.com

Съученици и приятели изпратиха днес в последния й път 16-годишната ученичка Мелица Василева. Девойката сложи край на живота си, скачайки от 12-ия етаж на апартамента си в бургаския комплекс "Славейков". Стотици опечалени се събраха в траурния парк на Бургас, за да кажат последно "сбогом" на девойката. Тя бе положена в снежнобял ковчег с бял кръст. Родителите на Мелица и съучениците й ридаеха покъртително. Гробът й бе затрупан от камара венци и цветя. За да кажат последно "сбогом" на момичето, бяха дошли преподавателите й от СОУ "Константин Преславски". Заедно с тях пред ковчега се поклони и областният управител на Бургас Павел Маринов, който бе придружаван от заместниците си. Освен тях на поклонението присъстваха още десетки чиновници от областната администрация. Оказа се, че те са тук заради майката на Мелица - Даниела Василева, която работи в областна администрация. Жената е постъпила в държавната структура преди около година като завеждащ на регистратурата за класифицирана информация към отдел "Отбранително-мобилизационна политика". Освен това е отговаряла и като специалист за защита на населението. Бащата на девойката - Росен Василев, пък е бил военен, в момента работи в частна охранителна фирма. Мелица е второ дете в семейството.

Никой не може да каже категорично какво е накарало момичето да посегне на живота си. Първо тръгна версията, че Мелица се е самоубила заради драматична раздяла с приятеля си. Според съучениците й обаче тя никога не е имала интимен приятел. Била кротко и добро дете и не създавала проблеми в училище. Нещо обаче се е случило в началото на учебната година. Започнала често да отсъства от часове безпричинно. Внезапно изгубила интерес към учебния материал и изпаднала в тежка депресия. Последните 2 дни, преди да се случи трагедията, деветокласничката също не отишла на училище. Майка й Даниела се е свързала с класната й и предупредила, че ще отсъства по семейни причини. "Не знаем дали е била болна, или е отсъствала заради психически срив. Знаехме, че действително има някакви проблеми, но те не бяха нищо особено. Обичайните проблеми на всеки тийнейджър. Майката беше в непрекъснат контакт с преподавателите в училището и дори сподели, че през втория срок Мелица се е стабилизирала", разказаха колегите на Даниела. Категорично са отхвърлени версиите Мелица да е била блъсната от 12-ия етаж или да е паднала случайно. В злополучната нощ тя си е била у дома заедно с родителите си. Тримата вечеряли в хола и разговаряли спокойно. Не е имало скандал, нито разправии. В един момент Мелица станала от масата, влязло в стаята си, след това отворила вратата на терасата и се хвърлила, без да каже и думичка.

Девойката е била доста активна във Фейсбук, но не е влизала в страницата си повече от седмица, преди да се самоубие. От постовете й в социалната мрежа прозира, че е изживявала дълбока лична драма. "Понякога човекът, заради когото би понесъл куршум, стои зад пистолета", е написала в края на миналата година. Друга нейна мисъл гласи: "Много хора срещам с часовници, но малко от тях са в час". Едно от последните й послания е: "Откога любовта се превърна в статус, а човекът - в профил? Някой помни ли кога тръпката беше наистина реална. Кога, за да се запознаем с някого, трябваше просто да подадем ръка, вместо да разпращаме прозрачни покани за измамно приятелство. Когато, за да покажеш, че харесваш някого, стига просто да се усмихнеш искрено, вместо да му лайкваш снимките. Кога за последно първата целувка беше с устни, а не :*. Кога започнахме да се залъгваме, че изтривайки някого от списъка с приятели, го премахваме от живота си".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай