Меган се прави на Даяна, Кейт - не

Експертите по протокола ги следят под лупа

Меган се прави на Даяна, Кейт - не | StandartNews.com

Смятат, че това е тактика на Маркъл  заради уронения й имидж

Всяка проява на херцогините Кейт и Меган се следи под лупа, не само от таблоидите, но и от редица експерти по протокол.

Миналата седмица херцогиня Меган се завърна към обществените си задължения си след раждането, като лансира модна колекция в помощ на благотворителна организация. По време на събитието мнозина откриха в държанието й движения и жестове, сходни с тези на покойната принцеса Даяна.

Освен че в този ден Меган носеше обеци и гривна, които лейди Ди някога обожаваше да слага, нещо друго направи впечатление на анализаторите на кралските особи. Това бяха прегръдките, които херцогинята охотно раздаваше! Според експертите тя явно копира жестовете на покойната майка на своя съпруг. Според тях близкият телесен контакт, който херцогинята на Съсекс демонстрира, не е просто навик или част от поведението й, а добре обмислен жест, с който тя цели да подчертае,че не е готова да бъде част от кралския протокол.

Държанието на Кейт Мидълтън от друга страна е коренно различно. Херцогинята на Кеймбридж посреща всички на разстояние, здрависва се и рядко прави изключение за деца. Подобно поведение е присъщо на жена, която знае, че ще бъде кралица, смятат анализаторите.

Що се касае до Меган, възможната причина за топлите й прегръдки с непознати, е опит да имитира принцеса Даяна и да бъде по-близко до хората. Майката на принцовете Уилям и Хари винаги е посрещала всички поданици на короната сърдечно, включително и тези в нужда, за да изрази подкрепата си към тях. На фона на уронения имидж на Маркъл през последните седмици това изглежда като реална тактика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай