Мъжът факла ще живее

Страх от бирник подлудил Георги

Мъжът факла ще живее | StandartNews.com

Съпругата на мъжа факла от Димитровград - Донка, беше оперирана успешно в МУБАЛ "Свети Георги" - Пловдив, съобщиха в четвъртък от клиниката. Тя бе настанена в лечебницата, заедно с 31-годишния Георги, който си драсна клечката в семейния апартамент ул. "Родопи" в сряда. Двамата направиха клада от телата си. Георги - за да се отърве от немотията, а Донка, прегръщайки го, за да го спаси.
Цялата драма преживяха и двете им момченца - Иван на 4 г. и батко му - третокласника Лео.
------------------
Спасителната прегръдка на Донка й струва 7% изгаряния на лявата ръката - в областта на пръстите, дланта и предмишницата. Георги пък е с 30% изгаряния. Днес му предстои операция на лявата предмишница. Хирурзите ще отстранят изгорялата мъртва тъкан, която е 4%, и ще присадят нова кожа. За останалите 26% от повърхността на ръката на Георги се очаква да се възстанови по естествен път. Вчера повечето роднини на семейството бяха в Пловдив, за да дадат кръв за младите си близки. 31-годишният Георги все още е в шоково състояние. Насрочени са му и консултации с психиатър, за да започне постоянно лечение и диспансеризиране.
Злощастната съдба застигна младите хора, след като разстроеният от все по-тежкия живот на семейството си Георги се заля с бензин в дома си. Преди да си драсне клечката мъжът за пореден път се скарал с Донка за пари. След скандала се залостил в една от стаите. Жена му и сестра му Елена обаче усетили, че е намислил нещо лощо, защото напоследък буквално не бил на себе си. Започнали да тропат по вратата и успели да го изкарат оттам. Пробвали да го успокоят, но в това време Георги, който

вече се бил окъпал в бензин

лумнал, щраквайки със запалката.
Преди инцидента жизненият и много здрав физически мъж, запален риболовец, все намирал начин да се справи с изхранването на семейството. Бил много отговорен към Донка и децата затова и изтеглил 12 000 лв., за да купи апартамент на първия етаж в блок на кв. "Марийно". Докато имал постоянна работа като леяр, покривал спокойно вноската си. Но го съкратили и всичко тръгнало надолу, разказва чичото му Ангел Костов. Напоследък племенникът му едва припечелвал по 10-20 лв., когато намерел работа. Заплахите от съдия изпълнител, че ще му бъде отнето жилището, вероятно прелели чашата.
Докато вчера в "Марийно" се молеха Георги и Донка да си стъпят по-скоро на краката, социалните проверяваха условията на живот на семейството. Двама психолози от отдел "Закрила на детето" и от Центъра за обществена подкрепа в Димитровград работиха с двете им момченца. Малкият Иван

не видял родителите си в пламъци

чул само писъците. Батко му Лео обаче станал свидетел на страшната гледка. Според психолозите обаче и двете деца са добре и са излезли от шока. Иван и Лео са добре гледани, не са били жертва на тормоз вкъщи. Въпреки това известно време с тях ще работи психолог. А докато родителите се възстановят, ще ги гледа леля им Елена. От социалната служба в Димитровград подготвят и документите за отпускането на еднократна помощ от 325 лв. за пострадалото семейство, посочи шефът на дирекцията Жанета Желева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай