Понеделник,

Мъж загина, след като нахлу в трафопост

От: Администратор -
A
A
A

Мъж загина при нахлуване в трафопост на ЧЕЗ вчера в столичния квартал „Младост". Това съобщиха от пресцентъра на дружествотото, предава Фокус. Проверка установила, че мъжът е предизвикал късо съединение в съоръжението, в резултат на което се е разразил пожар.

Без електрозахранване са останали около 2000 абоната в продължение на един час. Пристигналите екипи на ЧЕЗ установили кражбата на метални решетки и ограждения, както и наличието на личен багаж на починалия човек. Според служители на компанията това не е първото му проникване в трафопоста.

„Имаме ангажимент да проверяваме всички 17 хиляди трафопоста на територията, обслужвана от компанията, веднъж на 6 месеца и стриктно го спазваме. Съоръжението е било в изрядно състояние. Апелираме гражданите да проявяват будно гражданско съзнание и да подават сигнали при забелязани нередности и проникване в наши трафопостове. Необходими са и по-строги наказателни мерки. Само преди 4 дни друг мъж загина при опит за кражба на проводници на ЧЕЗ в района на село Гуцал, Самоков", каза Васил Василев, ръководител направление „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ да призовава за по-строги наказателни мерки. Заплахата за невинни хора, а не само за извършителите на престъпленията, води до необходимостта от третирането на посегателствата над инфраструктурни обекти като престъпления срещу националната сигурност.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички