Мъж загина, след като нахлу в трафопост

Мъж загина, след като нахлу в трафопост | StandartNews.com

Мъж загина при нахлуване в трафопост на ЧЕЗ вчера в столичния квартал „Младост". Това съобщиха от пресцентъра на дружествотото, предава Фокус. Проверка установила, че мъжът е предизвикал късо съединение в съоръжението, в резултат на което се е разразил пожар.

Без електрозахранване са останали около 2000 абоната в продължение на един час. Пристигналите екипи на ЧЕЗ установили кражбата на метални решетки и ограждения, както и наличието на личен багаж на починалия човек. Според служители на компанията това не е първото му проникване в трафопоста.

„Имаме ангажимент да проверяваме всички 17 хиляди трафопоста на територията, обслужвана от компанията, веднъж на 6 месеца и стриктно го спазваме. Съоръжението е било в изрядно състояние. Апелираме гражданите да проявяват будно гражданско съзнание и да подават сигнали при забелязани нередности и проникване в наши трафопостове. Необходими са и по-строги наказателни мерки. Само преди 4 дни друг мъж загина при опит за кражба на проводници на ЧЕЗ в района на село Гуцал, Самоков", каза Васил Василев, ръководител направление „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ да призовава за по-строги наказателни мерки. Заплахата за невинни хора, а не само за извършителите на престъпленията, води до необходимостта от третирането на посегателствата над инфраструктурни обекти като престъпления срещу националната сигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай