Мъж иска оставка на кабинета от комина на ТЕЦ

Мъж иска оставка на кабинета от комина на ТЕЦ | StandartNews.com

София. Мъж се е качил на комина на ТЕЦ „Земляне", съобщиха от МВР.

Мъжът е Игор Шабов, участник в „Гласът на България". Шабов отказва да слезе от комина, докато премиерът Пламен Орешарски не подаде оставка.

МВР подготвя екип от психолози, които да преговарят с Шабов и да се опитат да го убедят да слезе.

В момента се прави проверка за пробива на охраната на ТЕЦ "Земляне", за да влезе мъжът, който се е качил на един от комините, казаха за БГНЕС от МВР.

Тецът се охранява от общинското охранително дружество Егида, уточниха от общината.

Топлоелектрическите централи са от обектите, които са на засилена охрана, като част от сигурността на страната. Според охраната, от едната страна на оградата на ТЕЦ-а е възможно да има пролука. Достъпът пък отзад не бил толкова труден.

Музикантът Кирил Маричков пристигна в ТЕЦ-а и каза, че е говорил с Шабов два пъти от сутринта, помолил го да слезе, но мъжът отказал и посочил, че ще слезе, когато исканията му бъдат чути, предаде бТВ.

Трима психолози разговарят с Шабов, с тях има и журналисти за гаранция, че исканията му ще бъдат чути.

"Този млад човек, който доколкото разбрах е търсил изяви, участвал е в популярни предавания, показва, че като психически портрет е човек, който е склонен към самоизяви, към това да бъде забелязан, да бъде във фокуса на медиите. Предполагам, че на фона на протестите, ескалират случаите, в които хората търсят такава самоизява. По-притеснителното е, че в един обект от важно общинско значение за града, какъвто е този ТЕЦ, има пробив в охранителната система и необезпокояван някой може да влезе и да се качи на комина. Не дай си Боже някой да влезе и да извърши терористични действия, което ще има огромни последствия", коментира случая пред БГНЕС Калоян Паргов, общински съветник от БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай