Март през февруари. Какво ни готви времето

Затопляне, после рязко понижаване на температурите

Март през февруари. Какво ни готви времето | StandartNews.com

По-топло от обичайното бе времето днес следобед. В Плевен, Русе и Пловдив температурите достигнаха до 13 градуса, във Враца и Ловеч – около 12.

През нощта вятърът ще се ориентира от югозапад, ще бъде слаб и на места в равнинната част от страната ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София около минус 2°.

Утре ще е още по-топло, в сравнение с днес, като следобед се очакват стойности от 9° до 14°, в София - около 11°. Ще бъде слънчево, а вятърът ще е слаб от югозапад.

По морския бряг ще духа слаб северозападен вятър, който около обяд също ще се ориентира от запад-югозапад. Облачността ще е променлива, а вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части преди обяд все още силен северозападен вятър.

Максималните температури в курортите ще се повишат чувствително и ще достигнат около + 6, +7°. Опасността от лавини извън обработените ски писти остава висока.

У нас затоплянето ще продължи и в петък, когато отново ще бъде слънчево. В събота облачността бързо ще се увеличи. Привечер са възможни и валежи, предимно от сняг. В неделя ще преобладава облачно време, а температурите съществено ще се понижат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай