Марковска проверява сигналите срещу нея

Марковска проверява сигналите срещу нея | StandartNews.com

София. Ще се занимая с разследване по този въпрос и ако се наложи, дори ще търся правата си по съдебен ред. Така новият конституционен съдия Венета Марковска коментира пред радио К2 двата анонимни сигнала до парламента и Еврокомисията срещу нея.

Дамата заяви още, че ще изпрати свое писмо до председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу. Освен това съдийката ще изиска и информация как един донос без доказателства, формиран на базата на слухове, е достигнал до НС и ЕК. Според нея някой иска българският парламент и държава да бъдат злепоставени и тя да бъде употребена за това. "Не аз трябва да се оправдавам срещу един компромат, а авторите на доноса са длъжни да докажат, че аз например съм придобила неправомерно имоти", посочи новоизбраната конституционна съдийка.

В петък шефката на правната комисия в парламента Искра Фидосова изпрати писмо на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, в което го увери в безукорната репутация на избраната от парламента за член на Конституционния съд Венета Марковска. Депутати от различни цветове подкрепиха дамата за новия й пост.

"В целия този пасквил няма нито една дума за това къде Венета Марковска сбърка при решаването на някое дело", отбеляза самата Марковска. Тя припомни, че никога не е била партиен член. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай