Марковска поиска проверка на доноса срещу нея

Марковска поиска проверка на доноса срещу нея | StandartNews.com

София. Проверка на информацията от доноса, който отекна чак в Брюксел, поиска засегнатата от него Виолета Марковска. Това става ясно от нейно писмо до председателя на Конституционния съд. В него тя заявява, че ще поиска още днес от прокуратурата проверка на сигнала.

Марковска, която бе избрана от парламента за конституционен съдия, е категорична, че ще положи клетва едва след като има резултат от проверката и отпаднат съмненията в нейната репутация като човек и съдия.

„През последните седмици, за съжаление, станах жертва на анонимен донос срещу мен, с който се опитаха и продължават да се опитват, да петнят името ми, което съм градила и запазила чисто през целия си 38-годишен професионален стаж. Тези опити излязоха извън предела на нашата държава”, пише в писмото на Марковска.

Европейската комисия се усъмни в непрозрачност при избора на конституционни съдии от парламентарната квота. Броени часове след избора на Анастас Анастасов и Венета Марковска Брюксел разкритикува Народното събрание, че прикрива сигнали срещу кандидатите за КС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай