Марк Хамил: Приключих с „Междузвездни войни“

Има още толкова много истории за разказване, вече не им трябвам, коментира актьорът

Марк Хамил: Приключих с „Междузвездни войни“ | StandartNews.com

Марк Хамил заяви, че е приключил с участието си в „Междузвездни войни“. Актьорът се превъплъти в легендарния Люк Скайуокър в шест от деветте епизода на сагата. Той беше главният герой в оригиналната трилогия на Джордж Лукас, след което се върна на големия екран през 2015-а за новата трилогия на Дисни. Хамил признава, че за него е било удоволствие отново да изиграе героя си, но със сигурност му е било за последно.

„Не мога да си представя повече да се върна в ролята. Имаше начало, среда и край. Филмите ми осигуриха толкова много преживявания, колкото не съм си представял. Моят финал беше в Епизод 9. Обичам целия екип и определно чувствам привързаност към Лукас и героя, който създаде. Благодарен съм за всичко, което ролята ми донесе и не искам да съм лаком за повече. Има още толкова много истории за разказване и толкова много актьори, които да го сторят – вече не им трябвам“, коментира Люк Скайуойър пред „Entertainment Weekly“.

Марк сподели още, че вселената на „Междузвездни войни“ се разраства и на малкия екран. Той смята, че сериалът по стрийминг платформата „Дисни+“ „Мандалорецът“ носи духа на оригиналните филми.

„Сериалът има поредимство пред филмите – трябва да разкаже лична история. Екипът няма същия бюджет като холивудските продукции и вместо грандиозни екшън сцени, сюжетът е фокусиран вурху героите. Връщат се обратно към основите, които Лукас положи – космически уестърн. Силно ме впечатли и мисля, че е фантастичен“, споделя Хамил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай