Марин льо Пен обича котките и ските

Наследява от Жан-Мари льо Пен страстта си към политиката

Марин льо Пен обича котките и ските | StandartNews.com

В младостта си четяла  любовни романи и гледала сапунени опери

Коя е Марин льо Пен? Зодия Лъв, 174 см висока, тежи 65 кг. В младостта си е била любителка на бурните вечеринки и алкохола, посещавала е и нощни клубове, за което не обича да говори. Четяла е предимно любовни романи и е предпочитала сапунените опери и военните филми.Но обича ските и котките и до днес.

На 5 август 1968 г., малко след студентската „майска“ революция, моделът Пиерет Лалан, съпруга на Жан-Луи льо Пен, ражда в покрайнините на Париж третата си дъщеря. При кръщаването детето получава името Марион Ан Перин льо Пен. Съкратеното Марин, в превод от френски "моряк", й е дадено по-късно от баща й. Интересна фигура е и кръстникът на Марин - Анри Боте по прякор Мосю Ерик, авторитетен бизнесмен в определени кръгове, собственик на мрежа от места за развлечение, включително публични домове на известния парижки площад „Пигал“. По-късно Боте, наричан още "император Пигал", многократно е бил преследван за сводничество и е излежавал няколко наказания.

В онези дни все още сплотеното семейство на бившия офицер Жан-Мари льо Пен живее в бедно предградие на Ньой-сюр-Сен в непосредствена близост до Булонския лес. Но през 1976 г. Жан-Мари льо Пен получава огромно наследство, като наследява дома и имуществото в него от ултрадесния милионер Хубер Ламбер. Марин тогава е на 8 години. Цялото домакинство се премества в малкия дворец, разположен в един от най-скъпите и престижни райони на Париж. На пръв поглед изглежда, че животът на малкото момиче преминава безоблачно, но това не е така.

Четири години по-късно в семейството настъпват промени. Бащата основава партията „Национален фронт“, но политическата кариера и внезапното богатство не носят щастие на Жан-Мари. Опитват се да го убият, жена му и децата му не се чувстват в безопасност. През 1976 г. Мари е бил нападнат по време на разходка в Па-де-Кале, по-късно ислямистки терористи хвърлят граната в къщата му. Неуспехът на главата на семейството на изборите през 1983 г. допълнително усложнява ситуацията. През 1984 г. съпругата му напуска семейството и се стига до развод. Марин и сестрите й остават в къщата на баща си, прекъсвайки връзките с майка си.

Бащата на Марин - Жан-Мари льо Пен, е харизматичен и националистичен политик, но от 1972 г., когато създава партията си, а дори и от по-рано, името му постоянно се замесва в различни скандали, свързани с расистки, антисемитски и антиправителствени изявления. Местните политици го наричат "дявола на републиката. В семейството на Льо Пен скандалните и "забавни" сцени са ежедневие. Самата Марин, въпреки загрижеността си за традиционните ценности, се развежда два пъти и живее без граждански брак с третия си съпруг. А баща й след поредния скандал саркастично й пожелава да се омъжи бързо и да промени фамилията си. Друг политически талант в семейството е племенницата на Марин 26-годишната красавица Марион-Марешал Льо Пен" – тя е русокоса като леля си и останалата част от клана. Въвлечена в политиката от дядо си, Марион е избрана за депутат в Националното събрание през 2012 година – тогава тя е едва 22-годишна – най-младата депутатка в историята на страната..

Марин льо Пен завършва магистърска степен по право в университета Париж-II: Пантеон-Асас, година по-късно получава и магистърска степен по наказателно право, като защитава правата на нелегалните имигранти. До 1998 г. прави кариера на адвокат в Париж. Може да се каже обаче, че политическата кариера на Льо Пен започва още от детството й. Тя наследява от Жан-Мари льо Пен страстта към политиката, но едва след пълнолетието си се присъединява към неговата партия Национален фронт.

От 2011 г. замества баща си като лидер на политическата формация, като едновременно стартира кандидатпрезидентската си кампания за президент на Франция. Марин льо Пен се включва в кампанията за президентските избори през април 2017 г. Нейното отношение към мигрантите и проблемите на асимилацията на бежанците донесоха на партията голяма популярност. Многократно е заявявала, че Франция „не трябва да се превърне в халифат“. Според Марин льо Пен страната трябва стриктно да спазва закона за разделение на държавата от църквата, да не се допуска строителство на джамии за държавна сметка. През декември 2010 г. тя сравнява броя на мюсюлманите във Франция с нацистката окупация.Толерантността й към сексуалните малцинства също се проявява: сега партията настоява само за забрана на еднополовите бракове, без да се противопоставя на хомосексуалността, както и за равенство между половете. Призовава за връщане на националната валута и независимостта на Франция от Брюксел и Съединените щати, безмилостно критикува и влиза в конфронтация с Ангела Меркел. Причината е в необмислената миграционна политика на лидера на Федерална република Германия.

Мари льо Пен се е омъжвала два пъти. И двамата й съпрузи са членове на Националния фронт. Първият й съпруг е бизнесменът Франк Шофроа. По време на брака Льо Пен ражда три деца: Жана (родена през 1998 г. и кръстена на Жана д Арк) и близнаците Луи и Матилда (родени през 1999 г.). Причината за развода, според редица френски медии, е успешната политическа кариера на Марин.

Вторият съпруг на Льо Пен Ерик Йорио е бил съветник на партията. Били са женени през 2002 г., но бракът скоро се разпаднал поради интереса на Марин към заместник-председателя на Националния фронт адвоката Луи Алио. Алио е по-млад от нея с една година, а според очевидци двойката живее щастливо. Но след „грешките на младостта” Марин предпочита да не влиза в брачни отношения за трети път.

И независимо от своето напрегнато ежедневие успява да запази стройната си фигура. Тя внимателно следи за макиажа и прическата си, а нейният външен вид винаги е безупречен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай