Марешки досъбира подписи за референдума

Марешки досъбира подписи за референдума | StandartNews.com

Точно един месец ще има Инициативният комитет за Референдум 2016, за да отстрани нередностите по подписката, която бе събирана до 3 февруари тази година. С писмо от председателя на Народното събрание Г-жа Цецка Цачева, получено вчера, членовете на комитета са уведомени, че трябва да коригират неточностите във внесената подписка. Като нередност юристите третират и недостига на валидни подписи.

На това основание, кампанията, инициирана от бизнесмена и общественик Веселин Марешки, ще продължи до 30 април. В рамките на тези 30 дни ще трябва да бъдат поправени и останалите неточности - непълните ЕГН-та на 52 315 души, грешните или непълни имена на 8 187 граждани, и некоректният адрес на 7 291 подписали се.

В тази връзка, от Инициативния комитет за Референдум 2016 се обърнаха към гражданите за подкрепа и допълване на списъците. Подписите се събират в Аптеки "Марешки". Карта с над 380-те пункта за събиране може да бъде намерена на сайта www.referendum2016.bg. Пак там е публикувана и бланката за събиране на подписи в удобен за изтегляне и разпечатване.

"Призоваваме желаещите да помогнат за каузата да минат и да се подпишат в Аптеки "Марешки".

Молим тези, които са участвали в предходната кампания да минат през центровете само ако са сигурни, че са допуснали неточности при попълването на данните им - ЕГН, адрес или имена. Повторенията няма да се зачитат, така че оценяване желанието на гражданите за помощ, но са необходими поне 200 000 нови подписа, за да сме сигурни, че ще преминем границата от 400 000 подписа и Референдум 2016 ще бъде свикан. В крайна сметка, нашата кауза за евтини горива се посреща с огромна подкрепа от хората, и нашето желание е да им дадем възможност да имат избор дали да купуват качество на по-ниска цена", коментираха от Инициативния комитет.

Веселин Марешки също помоли хората да се включат активно в подписката: "Това е реално изразяване на Вашата воля. Ние знаем, че сме прави, застъпвайки каузата за ниски цени на горивата. Хората заслужават да спре ограбването им от монополите и картелите. Ние доказахме с преки действия, че това е възможно. Сега е нужно народът да бъде активен в защитата на собствения си интерес в прякото допитване до него."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай