Маратонки с човешка кръв - изтеглят ги от пазара

Найк и производителят се споразумяха

Маратонки с човешка кръв - изтеглят ги от пазара | StandartNews.com

MSCHF, производителят на спорни маратонки с човешка кръв, се съгласи да ги изтегли от продажба след сделка с Nike. Това съобщава The Business Insider.

Условията на споразумението ще позволят на MSCHF да изкупи обратно обувките на първоначалната им цена на дребно. "Страните имат удоволствието да оставят този спор зад гърба си", заявиха от Nike в изявление. Сумата на сделката не беше оповестена.

Купувачите, които не желаят да върнат обувките или са срещнали някакви проблеми, трябва да се свържат директно с производителя, добави Nike. От компанията повториха, че нямат нищо общо с продажбата на Satan Shoes.

Преди това Nike съди MSCHF, която в сътрудничество с рапъра Lil Nas X произвежда маратонки с човешка кръв. В изявлението се подчертава, че много онлайн потребители вече призовават за бойкот на Nike поради погрешно схващане за участието на марката в продажбата на обувката.

Рапърът Lil Nas X представи Satan Shoes, които имат бронзов пентаграм и червено число 666. Освен това към подметката е добавена течност с капка човешка кръв. Произведени са общо 666 чифта. Цената е $ 1,018 (77 хиляди рубли). Обувката е базирана на Nike Air Max 97s. По-късно американски съд забрани продажбата на Satan's Shoes.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай