Макензи Скот дари над $4 млрд за благотворителност

Имам непропорционално много пари, които да споделя, заяви бившата съпруга на Джеф Безос

Макензи Скот дари над $4 млрд за благотворителност | StandartNews.com

Макензи Скот, бившата съпруга на основателя на Amazon Джеф Безос, е дарила повече от 4 млрд. долара на хранителни банки и фондове за спешна помощ през последните четири месеца от годината, предадоха световните медии. Тя заяви, че иска да помогне на американците, които се борят за живота си с пандемията. Скот е 18-ият най-богат човек в света, като богатството й възлиза на над 60 млрд. долара. Голяма част от състоянието си тя получи от Джеф Безос, който е най-богатият човек в света.

"Икономическите загуби и резултатите за здравето бяха по-лоши за жените, за цветнокожите и за хората, живеещи в бедност. Междувременно това значително увеличи богатството на милиардерите", пише Скот.

Тя дари 1,7 млрд. долара на 116 благотворителни организации до юли, заявявайки, че иска да насочи вниманието към "организации и лидери, движещи промяната". "Имам непропорционално много пари, които да споделя", написа по-рано тя.

Благотворителни експерти приветстваха сумата, която тя е дала и начините, по които го е направила, работейки с екип от съветници за проучване на хиляди организации. Скот отбелязва, че нейният екип е изследвал над 6490 организации, за да определи кои групи ще получат даренията след решението й да ускори темпото на даренията си тази година. 

Миналата година Макензи Скот се ангажира с инициативата "Giving Pledge". Стартирана от Уорън Бъфет и Бил и Мелинда Гейтс, програмата насърчава най-богатите хора в света да дарят голяма част от състоянието си за благотворителни каузи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай