Магнитните бури са най-опасни за младите. Защо?

Говори кардиолог

Магнитните бури са най-опасни за младите. Защо? | StandartNews.com

Кардиологът проф. Сотир Марчев коментира как магнитните бури се отразяват на сърцето ни.

"Електромагнитните промени се отразяват на всички физически тела. Примерно една мощна буря в миналото прекъсна за часове електрозахранването в Онтарио, Канада. Една друга електромагнитна буряи извади от контрол 6-7 от сателитите на Илон Мъск.

Тоест, електромагнитните бури действат на всички физически тела, действат и на нас, като на физически тела. Има статистика, че в моментите на електромагнитни бури - честотата на инсултите се увеличава.

Така че електромагнитните бури влияят на всичко, включително и на хората. За щастие, обикновено не смъртоносно, защото хората сме наследници на животни, които живеят на тази земя от около 4 милиарда години", подчерта професор Марчев в ефира на Нова. 

По думите му хората носим гените на същества, които са оцелели от тези електромагнитни промени. "Ние ги преживяваме, разбира се, но някои от нас не се чувстват добре. Оказва се, че най-младите са най-податливи на електромагнитните бури.

В дните на електромагнитни бури има статистика за увеличаване на честотата на инсултите, но тя се увеличава най-много в хората под 50-годишна възраст. Тоест се оказва, че на младите им влияят повече", посочи кардиологът.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай