Маги сменя Кънчо в сексуроците

Рижата героиня от нов комикс ще съветва учениците

Маги сменя Кънчо в сексуроците | StandartNews.com

София.Симпатичната тийнейджърка Маги сменя станалия скандалноизвестния със своите разкрепостени стихове Кънчо в уроците по секс в училище. Медицинските сестри и доктори в гимназиите ще раздават на гимназистите цветен комикс, в който 17-годишната девойка дава съвети на влюбените осмокласници Тони и Филип.

От устата на каката хлапетата попиват важни правила как да не правят секс без презерватив, какво представляват хапчетата срещу забременяване и в какъв случай се взима спешна таблетка срещу бебе. В комикса Маги се шегува, че най-сигурното средство за предпазване от "надуване на корема" е зелена ябълка, която обаче се хапва вместо секс. Маги е колоритна рижа тийнейджърка със сини очи, облечена в лилаво секси костюмче с гол пъп.

Националната програма за сексуално образование на тийнейджърите е подготвена от Българското дружество по акушерство и гинекология и е получила благословията на просветното ведомство. 250 медицински специалисти от 13 общини ще получат брошури и дискове, които ще представят пред учениците тази учебна година, обясни проф. Благовест Пехливанов, ръководител на катедрата по акушерство и гинекология в Пловдивския медицински университет.

Целта на новите брошури е да научат децата как да водят безопасен сексуален живот и как да не стигат до нежелана бременност. В момента България е на трето място по брой на аборти в света за момичета между 15 и 19 години. Пред нас са само Украйна и Русия. В България годишно се правят около 100 000 легални аборта, а родените деца през миналата година са 71 000, отбеляза проф. Пехливанов. Затова е важно младежите да се обучат как да се пазят от нежелана бременност и полово предавани болести. Учениците ще попълват и анонимни анкетни карти, в които ще посочват на каква възраст са направили своя любовен дебют, откъде са се информирали по темите на секса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай