Любов и омраза с езика на тялото

Любов и омраза с езика на тялото  | StandartNews.com

Любов и омраза без думи показа пърформансът "Je te haime" (в превод - "Мразя те - обичам те") пред публиката в пространството на НДК в събота вечер. Най-награждаваният испански танцов спектакъл изследва комуникацията, изразена чрез емоция.

"Ще ти кажа обичам те без думи. А после, че те мразя. Аз ще те водя, а после ти мен. Ела. Върви си. Лесно е да общуваш с думи, но е много по-силно това, което казват очите, тялото, движенията ти." Това е посланието, което танцьорите Канделария Антело и Артур Бернард Базин предаваха на публиката.

"Je te haime" е създаден от тях с много чувство за хумор, откровеност, ирония и смелост. Той превръща комуникацията в ритъм, а общуването чрез движенията оставя широко поле на въображението.

Идеята за спектакъла се ражда през лятото на 2011 г. в хореографския център "Ла Гомера" в Испания. До момента пърформансът е игран почти в цяла Европа, в Аржентина и Ливан и има 6 награди от международни форуми за съвременен танц и пърформанс. Представянето на спектакъла в ДНК е част от платформата Aerowaves - Dance Across Europe в партньорство с "Дерида денс център" у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай