Понеделник,

Лятото се връща за уикенда

От: Администратор -
Лятото се връща за уикенда
A
A
A

Високите температури на лятото се връщат за уикенда. "От петък започва постепенно подобрение на времето с повече слънце, въпреки че се очакват превалявания в планинските райони", заяви синоптикът Петър Янков пред Нова ТВ.

 По думите му краят на август също ще е по-хладен. За сметка на това септември идва с високи температури.

"Последните прогнози за зимата на Балканите са за един нормален декември с нормални валежи, по-студен януари и топъл февруари", подчерта експертът по повод прогнозата на учен от НАСА, че ни предстои най-тежката зима в цялата история на Европа.

"Нашият колега насочва своето внимание главно върху развитието на времето в Западна Европа. И ако се сбъдне тази прогноза за много валежи и студена зима в западната част от нашия континент, то на изток и специално на Балканите се очаква по-нормално време", поясни експертът.

Той определи резултатите от дългосрочното прогнозиране и сезонните прогнози като "задоволителни".

"В тях се използва много статистика и търсене на аналози. В случая влиянието на течението "Ел Ниньо" е един такъв аналог. То влияе върху развитието на времето в една достатъчно голяма област от Източна Азия, Австралия, Северна и Южна Америка. Така че все пак е възможно да има и някакво минимално влияние върху времето в Европа", заяви Янков.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички