Лято в офиса: Как да оцелеем

Лято в офиса: Как да оцелеем | StandartNews.com

Лято е. Всеки около вас е заминал на почивка и качва морски снимки във Фейсбук, а вие сте в офиса и броите дните до мечтаната отпуска. Всички, които си пият ментата със спрайт на морето ви дразнят, а работата не ви спори. Все пак има начин, с който да направите работното място по-приятно през горещите летни дни. Ето няколко свежи идеи за офиса, подбрани от economic.bg:

Студени напитки и плодове

Какво по-хубаво от освежаващи напитки в комбинация със сочни сезонни плодове. Няма да се забавите със задълженията, ако нарежете един лимон и си направите детокс вода за деня. Може и да си сварите чай и да му добавите лимон, което е идеалната комбинация за разхлаждане. Направете си фрапе с колегите или айс кафе.

Музика

Музикалното оформление е друг начин, за да влезе лятото в офиса ви. Има много радиостанции, които предлагат разнообразие от различни стилове. Може и да си направите собствена плейлиста, която да обновявате всеки ден. Потърсете легален стрийминг на музика. Има много безплатни програми, от които може да изберете плейлист или да си направите свой, който да подхожда на атмосферата на работното място. Предлагаме и нещо по-нестандартно - да пуснете онлайн платформа, която възпроизвежда шума на морските вълни – в интернет има доста сайтове, така че няма да се затрудните в намирането им.

Задачи с концентрация

Наясно сме, че не става само с ядене – трябва и акъл...или в случая концентрация. Всеки има в работния си to do list (от англ. език списък със задачи) различни ангажименти, които изискват по-голяма съсредоточеност и тишина. Отпускарският период, когато в офиса е по-спокойно, е идеалното време те да бъдат отметнати. Това е полезна опция за работните места, на които няма помещение за релакс и често е доста шумно.

Филмов следобед

Организирайте се заедно с колеги - изберете разтоварващ филм и се отправете към конферентната зала. Добра алтернатива на пълните и задушни салони – по-комфортно, спокойно и весело. Филмовият маратон може да бъде придружен отново с апетитни плодови плата, пуканки, освежаващи коктейли или каквито други вкусни изкушения пожелаете.

Среща навън

Не можете да избягате от дневните задължения като срещи и дълги, скучни оперативки, но можете да промените техния формат. Ако времето навън е слънчево и приятно и вашият събеседник не е крайно против, то вариантът да бъдете навън е страхотен. Разбира се, това е опция, когато за срещата не са ви необходими купища документи или мултимедийни устройства (защото не е особено забавно да влачите със себе си лаптоп и тонове хартия). В случай, че вашата ситуация е подобна, а искате все пак да уловите няколко слънчеви лъча, може да предложите на колегите да проведете седмичната оперативка навън в градинката до офиса или на терасата, ако имате такава. Нямате представа колко вдъхновяващо и тонизиращо ще ви се отрази.

Лятна офисна визия

Ако всичко изброено дотук ви се струва невъзможно или трудно за изпълнение – спокойно, от следващото може да се възползва всеки. Вмъкнете лек морски елемент във вашата офисна визия и със сигурност ще се почувствате по-добре от факта, че все още не сте на плажа. Вярно, че при жените е доста по-лесно – тематични аксесоари или сини райета, но и мъжете могат да изберат вратовръзка с морски детайли и летни мокасини. Още идеи може да намерите и в материала ни за тенденциите в лятната бизнес мода на 2016 г., в който няколко популярни модни блогърки споделиха експертното си мнение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай