Лудница с билетите за полуфинала (ОБЗОР)

Лудница с билетите за полуфинала (ОБЗОР) | StandartNews.com

Патрулки завардиха касите, надежда от Полша за още пропуски

Страхотна лудница се заформи още от вчера сутринта пред касите на зала "Арена Армеец", след като България си осигури полуфинал в събота от 20,45 часа на европейското по волейбол. Нашите за втори път прегазиха като валяк Германия с 3:0 и сега ще спорят за място в битката за пътя към златото срещу Франция.

Километрична опашка започна да се вие край залата в 6,00 часа. За три часа тълпата нарасна до 500 души. Всеки искаше да стане час от историческия миг. Билети обаче нямаше, което вбеси тълпата. Те бе готова на щурм, което накара управата на "Арена Армеец" да извика две патрулки от близкото Първо РУ. "Още с края на мача бяха останали само 100 билета в сайта на "Тикетпортал". Кликахме безуспешно, а в същото време билетите изчезваха. Все едно хакери ги точеха", коментираха феновете на волейбола, които стояха цял ден с надежда за пропуск край залата. Самата фирма за разпространение на билети призна, че е била жертва на кибератака. Това е станало в 4,00 часа след победата над немците. Дълго време сайтът й не работеше. Едва към 18,30 проблемите бяха отстранени. Последва нова вълна от фенове, която искаше да си вземе билети направо за финала. Според информация на "Стандарт" и такива вече няма свободни. В същото време на касите имаха и други кахъри. Те трябваше да презаверяват пропуските за срещата с "петлите". Тя е под номер 33 и по програма трябваше да се играе в 17,45 часа, но бе преместена заради интереса за 20,45. Тези, които бяха продадени предварително за по-късния час, също важат, а от касите гарантираха, че няма да има дублиране. Единственият светъл лъч за феновете, които искат да гледат двубоя с Франция, може да дойде от Полша. Феновете там са били запазили 2000 пропуска, които сега трябва да върнат, като се отърсят от шокиращото отпадане на "Дружината" с 2:3 от Словения. Така може да се появят още билети за нашата среща утре в 12,00 часа на касите на "Арена Армеец".

Иначе запалянковците ще паднат в ръцете на тарикатите, които въртят черна борса. Те вече направиха първите си оферти в сайтовете. Цената засега варира от 70 до 120 лв. Намери се обаче и един хитрец, който вдигна мизата директно на 500 лв.!

"Най-важното е еуфорията да не хване и нас, въпреки че феновете определено са превъзбудени. Трябва да сме реалисти. Това е най-трудното. Такива мачове се играят с горещо сърце и със студена глава", обяви селекционерът Пламен Костадинов за полуфинала.

"Франция е друг тип отбор, който играе малко по-различен стил. Те нямат нищо общо с тимовете, които срещнахме до сега. Няма време да спя", допълни Гибона.

Вдигат Ники и
Теди за събота

Николай Николов и Теди Салпаров вероятно ще бъдат на линия за полуфинала в утре. Центърът все още не е изиграл нито една минута на Евроволей. Мъчеше го контузия в дясната ръка. Салпаров пък получи травма по време на сблъсъка срещу Холандия от груповата фаза (3:2). Срещу Германия титулярното ни либеро бе записан като полеви играч и влизаше в края на геймовете. "Ники удари няколко топки на загрявката. Ако се беше наложило, можеше да влезе и сега. Дано на полуфиналите да е здрав, дано и Теди да може да помогне", разкри треньорът Пламен Константинов. Той обаче отписа Жеков, който ще бъде опериран.

На "Рамщайн"
харесвам само
две песни

обяви капитанът на България Владимир Николов след боя над Германия. "Вече съм сравняван с тях вместо с Лили Иванова ли? Честно да ви кажа - само две неща им стават, а на Лили - цялото творчество", заяви с усмивка той. "Много съм щастлив, постигнахме си целта на това Европейско. Искам с цялото си сърце да благодаря на тази публика, която сбъдна един сън, една мечта. Искам да помоля тези хора да ни подкрепят още веднъж, за да спечелим този така желан медал. Франция е отбор, който спечели Световната лига преди три месеца. Отбор на изключително високо ниво, много неудобен за нас съперник, но ще се борим. Доста по-мъдри са казали: "Внимавай какво си пожелаваш". Ние искаме медал", заяви ветеранът. "Господ е българин, има еуфория и емоция. Дано да успеем да играем финал. Не съм бил на такъв с националния отбор", радваше се Салпаров.

Агитка изнесе серенада на отбора пред хотела

Феновете на националния отбор по волейбол успяха да изненадат приятно любимците си след победата над Германия. Здрава агитка се бе изсипала пред хотела и изнесе серенада на Пламен Константинов и компания. Естествено имаше и доста прегръдки и целувки за героите. Запалянковците не пропуснаха и да се снимат с тях. Получиха си го, щастлив е Алексиев.
"Германия си го получи. Няма значение срещу кой ще играем, целта ни винаги е победата. Вярваме и искаме да спечелим титлата", заяви Тодор Алексиев. Колегата му Жоро Братоев също се присъедини. "Радвам се, че ги победихме пред такава публика, бихме този отбор на Германия с този треньор, защото както каза Радо Стойчев, когато правиш сметки, те не излизат. Струва си да живееш за тези моменти. Тези хора в тези трудни времена вадят пари от собствения си джоб, за да идват да ни гледат и подкрепят. Те са невероятни", заяви Братоев. "

"В тези две минути, в които звучи химнът, се осмисля всичко. Благодаря на публиката. Всичко, което се случи, ще бъде в наш плюс", заяви Виктор Йосифов. "Нямам думи, много съм емоционален. Благодаря на всички хора, които ни подкрепиха. Надявам се да победим още два мача. Провокациите ни мотивираха да победим. Пожелаваме си финал", категоричен бе Ники Николов.

Франция призна:
Играта на българите носи наслада

Едва ли ще бием пак 3:0, смятат треньорите

След ръгбито и баскетбола Франция през тази година има още една мания. Волейболният отбор подплати четвъртото си място на световното първенство през миналата година със спечелването на Световната лига през това лято и жадува трето участие на финал на европейско за последните 13 години.
"Достигането ни дотук е нещо страхотно, наистина страхотно", коментира радостният селекционер Лоран Тили. "На 1/4-финала със Сърбия Кевин Льо Ру и Ервин Нгапе бяха страшно уморени, а аз се изнервих в третия сет (б.р. Франция загуби с 14:25). Казахме си: "случват се и такива неща". В такива ситуации просто трябва да налучкаме нашия ритъм на игра, с който стартирахме в турнира. И без да се напрягаме докрай, бихме. В четвъртия сет нещата си дойдоха на мястото. Антонин Рузие направи феноменален мач. Сега сме останали 2 много силни отбора. България реално е много добър отбор, ние вече се срещахме с тях на техен терен (б.р. Франция би с 3:0). Неговата игра носи наслада, а този състав се доближава до онези от миналото."
Една от звездите - Антонин Рузие, допълни: "В София трябва да продължим по същия начин и да победим следващите 2 отбора, които ни очакват. Те се страхуват от нас." А помощник-селекционерът Арно Йосеран предупреди: "Този мач няма да е развлечение за нас. Българите играят много по-силно и са подкрепяни от своята публика. Не трябва да си мислим, че мачът от лятото ще се повтори."

Те ще търсят реванш,
предупреди "Екип"

"България жадува за реванш", предупреди в заглавие "Екип", след като стана ясно, че Франция ще е съперникът на България на 1/2-финалите. Изданието припомня, че "Арена Армеец" е все още непозната на отбора на Лоран Тили и че победата с 3:0 в Световната лига през юли е била спечелена във Варна. "Тогава победихме в перфектно изигран мач, завършил с почти оскърбителен резултат за домакините, припомня изданието. "Все така ръководен от Пламен Константинов, този отбор вече е по-силен при посрещането и продължава да разчита на вечния Владимир Николов, който прави разликата в решаващите моменти. Българският тим не остави никакви шансове на Германия и ги помете с 3:0 в еуфорична обстановка. Това е предупреждение за французите", допълва "Екип".
В мача със Сърбия се откроиха и възловите фигури в тима - Антонин Рузие и Ервин Нгапе, като последният се запомни и с акробатичните си изпълнения. Освен Рузие и Никола Марешал всички останали са между 21 и 26-годишни - идеалната възраст във волейбола, с идеалното съчетание между младост и опит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай