Лозанов се оттегля от СЕМ догодина

Лозанов се оттегля от СЕМ догодина | StandartNews.com

Председателят на СЕМ Георги Лозанов се оттегля от съвета догодина. Това съобщи самият той в интервю пред ploshtadslaveikov. Лозанов коментира преизбирането си на поста с думите: "за успокоение на хейтърите, че това е за последен път, тъй като догодина ми свършва мандатът въобще като член на съвета и нямам право на следващ".

"Не е лошо да знаят и че председателят няма никакви предвидени привилегии спрямо другите членове на СЕМ - нито гласът му тежи повече, нито получава по-голяма заплата, но за сметка на това поема цялата административна и финансова отговорност в институцията", казва още председателят на СЕМ. "Публичността, която постът предполага, също не е привилегия, а обратното - нанася главно щети върху имиджа, който си имал", коментира още Лозанов.

И допълва: "У нас отдавна е валиден следният закон: колкото си публично по-видим, толкова по-неприятен ставаш. Така е, защото много хора през прехода се почувстваха измамени и няма върху кого друг да стоварят разочарованието си освен върху представителите на институциите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай