Ловим терористи по щатски модел

Ловим терористи по щатски модел | StandartNews.com

София. Родни полицаи заминават за Америка, където ще черпят опит за борбата с тероризма. Това стана ясно по време на посещение на българска делегация, водена от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, в Националния информационно-целеви център на департамента за вътрешна сигурност на САЩ. Посещението беше договорено по време на визитата на Джанет Наполитано в България и имаше за цел запознаване с технологичните възможности на Департамента за недопускане в САЩ на свързани с терористична и организирана престъпност дейност, съобщава МВР.

По време на посещението вицепремиерът Цветанов беше придружаван от Алън Бързин, помощник секретар по вътрешната сигурност на САЩ и главен дипломатически служител на департамента. Бързин запозна българската делегация с функциите и задачите на центъра, както и с механизмите на взаимодействие с федералните и щатските правоохранителни служби на САЩ.

От американска страна беше предложено да бъдат изпратени експерти от МВР, които да се запознаят на място с капацитета и възможностите на центъра с цел обмяна на опит и най-добри практики. Бързин специално подчерта, че подобна покана е израз на добрите партньорски взаимоотношения между България и САЩ и заявеното желание за задълбочаване на сътрудничеството в областта на граничната и митническата сигурност по време на срещите на Джанет Наполитано в София през октомври 2012 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай