Ловеч пръв сгази лука за рефендума

Ловеч пръв сгази лука за рефендума | StandartNews.com

София. Първи гаф преди предстоящия референдум бе засечен в Ловеч. Днес полицията там е оказала съдействие при изпълнение на решение на Районната избирателна комисия (РИК), с което е разпоредено изземване на агитационни материали, съобщи МВР. Издадени са 4 протокола на различни места в страната за полицейско предупреждение. Към тази мярка се пристъпва към лице, за което се предполага, че има достатъчно данни, че ще извърши престъпление или нарушение на обществения ред.

Служители на полицията вече поеха стражата в изборните помещения. 14 278 униформени бдят над 11 289 избирателни секции. Процесът на поемане охраната на изборните помещения е преминал по план.

Обстановката в страната е спокойна и няма нарушения на обществения ред във връзка с провеждането на националния референдум. Не са регистрирани сигнали и прояви, които биха застрашили подготовката и нормалното протичане на утрешния вот.
 
Създадена била допълнителна организация за работа на звената "Български документи за самоличност" (БДС) днес от 8 до 18 часа за издаване на нови лични документи и удостоверения за участие в референдума. От 21 до 26 януари са пуснати общо 199 броя удостоверения, като само в деня преди вота те са 29.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай