Лошо.Какво ни готви времето през май

По-хладно и дъждовно време от обикновеното

Лошо.Какво ни готви времето през май | StandartNews.com

Пролетта сякаш още не иска да дойде. Новият месец започва със слънце, но синоптиците прогнозират, че през май ни очаква повече дъжд и по-ниски температури. В началото на месеца, първото застудяване ще бъде на 2-3 май, то ще бъде в рамките на 5-6 градуса, по ниски температури от нормалните за месеца, предава БГНЕС.

Метеореолозите прогнозират, че нa Гергьовден ни очаква предимно облачно време с валежи. Може да има и градушки. 

"Второто застудяване ще бъде на 6 май, когато валежите ще бъдат придружени от силни гръмотевични бури и условия за градушки", посочи метеореологът Петър Янков.

Слънчевото и топло време ще ни се усмихне чак към средата и към края на месеца, когато чувствително ще се повишат температурите. Тогава ще се усети и истинската пролет. 

"Период на сухо и топло време ще бъде в периода от 14 до 21-22 май, това е един доста дълъг период, и специално на 15 и 16 май се очакват високи температури някъде до 26-31 градуса, това са температури близки до средните абсолютни максимуми за месец май", обясни Янков.

И понеже месецът се очертава да е необичайно хладен и малко по-дъждовен от обикновено, синоптиците ни съветват да не бързаме да прибираме връхните дрехи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай