Лоши новини за принц Хари. Какво се случва с книгата му

Туроператори дори обмислят да направят онлайн акция за безплатно раздаване

Лоши новини за принц Хари. Какво се случва с книгата му | StandartNews.com

Едва седем месеца след издаването й, книгата с мемоарите на британския принц Хари стана най-изхвърляното нещо по време на лятна почивка, и то не само във Великобритания, но и в редица европейски държави, предаде Нова телевизия.

Преди месеци автобиографията на по-малкия син на британския крал Чарлз III се превърна в най-бързо продаваната нехудожествена литература в историята. При пускането ѝ на книжния пазар през януари, още в първия ден, бяха разграбени 1,4 млн. копия. Книгата „Резервният” вече е преведена на 15 езика. Продава се в цял свят, включително в България.

Тя обаче не е развлекателно четиво. Нито една от големите книжарници не я препоръчва за лятна ваканция. В нея принц Хари разказва за проблемите, които е имал като член на британското кралско семейство, довели до решението му да го напусне и да емигрира в САЩ.

Книгата е и доста тежка, буквално. Тя съдържа цели 416 страници, което обяснява и защо много туристи не искат да я носят обратно у дома след ваканцията. Един от големите британски туроператори съобщи, че в неговите депа за изгубени вещи вече са получени над 100 копия от различни хотели в Испания, Турция и Гърция. Компанията даже направи шеговит клип, в който помоли своите клиенти да не продължават да правят това, защото може да се превърне в бедствие.

Туроператори дори обмислят да направят онлайн акция за безплатно раздаване или за събиране на идеи какво да се прави с изоставените книги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай