Лора Дърн остава без годеник заради Джоли

Анджелина се омъжва за Били Боб Торнтън малко преди той да заведе пред олтара официалната си избраница

Лора Дърн остава без годеник заради Джоли | StandartNews.com

Лора Дърн, която се почерпи с „Оскар“ за рождения си ден - страхотната актриса спечели за поддържаща роля в „Брачна история“ и същевременно празнува 53, винаги е казвала, че е безкрайно благодарна на майка си и баща си, ветераните на Холивуд Даян Лад и Брус Дърн. „Смята се, че никога не бива да срещаш идолите си, но ако си достатъчно благословен, те ще се окажат твойте родители.  Споделям Оскара си мойте герои, с мойте легенди“, изля емоциите си Лора на церемонията.  Дамата, която никога не вдига излишен светски шум около себе си – въпреки че е била партньорка с четирима от най-известните мачовци в индустрията - буквално е закърмена с кино. Тя е на 8, когато играе с майка си, Даян Лад, в  "White Lightning" (1973) и в „Алис не живее вече тук“ /1974/, където я режисира самият Мартин Скорсезе. И въпреки, че родителите й по това време вече отдавна са разведени, се солидаризират в нежеланието да я пуснат в тяхната професия. Лора обаче няма никакво намерение да се съобразява с настроенията им и на 11 си намира агент. Драмата неслучайно просто е в кръвта й – нейн чичо е великият драматург Тенеси Уилямс.  Вече напълно самостоятелно дебютира във "Foxes" на Ейдриън Лайн (1980), а след това в нашумелия филм на Питър Богданович "Маската" (1985).  През същата година изпълнява и първата си главна роля - в "Smooth Talk". Учи в университета на Южна Калифорния, но бързо го напуска в полза на Института „Лий Страсбърг“ в Лос Анджелис. Една от най-успешните й роли е в "Палавата Роуз" на Марта Кулидж /1991/, в който отново си партнират с Даян Лад. Така стават първите майка и дъщеря, номинирани за "Оскар" за участието си в една и съща продукция.

Дърн е привърженик на сериозните връзки. В средата на 80-те влиза в „Синьо кадифе“ на Дейвид Линч и се залюбва с Кайл Маклоклан. Романсът им продължава три години – докато младата госпожица не попада под влиянието и в обятията на партньора си в „Диво сърце“ Никълъс Кейдж. Хитът на Дейвид Линч и досега остава недостигнат в своята кинаджийска виртуозност, а дъщерята на холивудските ветерани Брус Дърн и Даян Лад  и племенникът на Франсис Форд Копола са изумителна двойка – пред камерите и извън светлината им. На снимачния терен Лора е под зоркия поглед на майка си Даян, която играе родителката на нейната героиня - напълно щурата Лула, но това въобще не й пречи да се целува непрекъснато с Кейдж.  Еуфорията не продължава твърде дълго. Лора е умната и секси д-р Ели Сатлер в „Джурасик парк“ на Спилбърг. Докато се случва екшънът на острова, се развихря и любовта й със страхотния Джеф Голдблум, един от феновете на брака в Холивуд. Началото на сагата избухва през 1993-а и малко след това Дърн и готиният евреин с руски и австрийски корени вече живеят заедно.       

Лора обаче е от дамите в Холивуд, които членуват в клуба „Пострадали от Анджелина Джоли“.  Чаровната и талантлива актриса е щастливо обвързана с Били Боб Торнтън, но един прекрасен ден се информира от вестниците, че нейният избраник, с когото вече обсъждат колко души ще поканят на сватбата си, е казал „Да“ на фаталната красавица Анджелина Джоли. Страхотният кинаджия е известен и с това, че доста лесно се жени /вече се знае за негови 5 бракосъчетания/, но въпреки всичко в началото на милениума Лора е убедена, че ще се превърне в последната му законна нежна половинка. Но уви, Джоли го отмъква почти пред вратата на църквата. През 2001-а е премиерата на филма „Тате и другите“ с режисьор Били Боб Торнтън и Дърн в главната роля. Двамата минават по червения килим, а той се оказва зарязан от Джоли заради Брад Пит. Лора пък се открива с музиканта Бен Харпър - баща на сина й Елъри, днес на 19, и на дъщеря й Джая, сега на 15. Женят се през 2003-а, но са официални съпрузи само 10 години. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай