Лили Иванова – 46 и нито грам повече

Великата певица от десетилетия поддържа супер форма

Лили Иванова – 46 и нито грам повече | StandartNews.com

Лили Иванова скоро ще навърши 82, но е в отлична форма. Перфектната й фигура обаче не се дължи на някакво магическо хапче, а на труд и постоянство. От десетилетия насам примата на българския поп не е наддала дори и един грам – тя е заковала кантара на числото 46. От години се говори, че звездата е фиксирана в теглото си и се мери по няколко пъти на ден, за да следи калориите изкъсо. Но не го прави от суета, а заради това да бъде в максимално добро здраве.

Сред актуалните й хранителни режими са турски и арабски диети. Но не дюнери и подобни изкушения, а деликатеси като булгур, хумус, леблебия. Сред предпочитаните от нея е булгурът, приготвен по най-различни начини. Зърнената храна се прави от различни сортове твърда пшеница чрез попарване, изсушаване и натрошаване. Използва се широко в средиземноморската, близкоизточната и индийската кухня, а в миналото е основна храна и на българите, които са го приготвяли варен с различни подправки. Забележителното е, че няма никакъв холестерол, съдържа минимални като обем мазнини, но доста калий и натрий, както и белтъчини и витамини. Освен него певицата обича да похапва и блюда от нахут, който също е богат на редица ценни вещества.

„Вярно е, че се лишавам, но това е моят избор. Никога не се оплаквам, не правя от това трагедия. Всъщност човек винаги трябва да се лишава от нещо в името на друго. Не ям тестени изделия, захар и сол. Месо не хапвам от 1998-а, но не защото съм вегетарианка, а защото не знам какво точно ми предлагат в магазина. Открила съм за себе си, че не пълнея от сирене и ям много сирене, само че изкиснато. Често си позволявам шоколад и мед, защото ми трябва енергия за сцената“, разкривала е примата в миналото.

Лили стриктно поддържа имунитета си и затова е спокойна по време на пандемията. Все пак, за да предотврати евентуално неразположение, певицата е затегнала режима си. Тя се е вслушала в препоръките на експертите и е наблегнала на витамин С и Д, консумирайки мощни дози цитруси – портокали, лимони, мандарини. Тъй като не яде месо, разчита на някои хранителни добавки, които осигуряват полезни вещества.

Както се знае, Лили е последователка на Петър Дънов. Тя от години чинно се доверява на съветите му и се осланя на определена рецепта, която да я пази от Ковид. „Тaйнaтa ce криe в coдaтa зa хляб. Eднa мaлкa лъжичкa, кoятo ce рaзтвaря в тoплa вoдa и тoвa e! Изпивaтe coдeнaтa вoдa вeчeртa”, споделя примaтa. Ocнoвнoтo дeйcтвиe нa coдaтa e дa cтимулирa хрaнocмилaнeтo. Тя aлкaлизирa cтoмaшнaтa cрeдa, кoятo имa ecтecтвeнa киceлиннocт. 99% oт вируcитe ce рaзвивaт в cтoмaшнo-чрeвния трaкт, зaщoтo тoй e нaй-блaгoприятнaтa обстановка. Учитeлят Дънoв твърди, чe рeдoвнaтa кoнcумaция нa coдa зa хляб e нaй-дoбрият aнтибиoтик, тъй кaтo имa cвoйcтвaтa дa убивa вcякa бoлecт.

Сутрин Лили пие по чаша топла вода с прясно изцеден лимонов сок за добро храносмилане. Така тя промива организма от нощните киселини.

„Не се притеснявайте да прибавите и малко настъргани лимонови кори – в кората има най-много витамини и ензими“, препоръчва прочутата дама.

Дилемата дали да се закусва или не най-вероятно никога няма да бъде решен, но примата е направила своя избор относно коя философия да следва. Денят й започва с чаша кафе с обезмаслено мляко. Тъй като от сирене не качва мазнини, тя обича да обядва с попара. Периодично разнообразява менюто със сухар и два белтъка. Лили следва популярния метод на изхвърляне на жълтъка, за да се спестят излишните калории и холестерол. Вечер се въздържа от каквото и да е тежко ядене, но ако все пак има необходимост да се храни по тъмно, похапва печена риба с лимон в комбинация със салата.

Примата е споделяла, че колкото и стриктно да спазва режима си, и тя има нужда от нещо сладичко. Затова единствено си позволява една-две лъжички домашен пчелен мед или най-много няколко парченца шоколад, черен, разбира се. Всъщност тя от десетилетия не е консумирала брашно или каквито и да е „бели“ продукти, нито въглехидрати. Освен захар, не близва и сол. По време на пандемията като превантивни мерки слага в меда си пчелно млечица. Лили е убедена, че „здравето й е бетон“, но въпреки всичко в пика на заразата не се реши да се качи на сцената и за втори път отложи турнето си за по-късен етап. Това, разбира се, е мотивирано и от грижата за феновете, тъй като на нейните концерти те наистина са хиляди.   

Лили неведнъж е изтъквала, че никога не се е подлагала на пластични операции. Признавала е обаче, че няколко пъти все пак си е позволявала да пробва козметични интервенции. Наскоро тръгна мълвата, че за да подържа младежкия си вид, примата ползва много специален швейцарски крем против бръчки, който струва повече от хилядарка. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай