Лифтинг на лицето с микроток –  хит по време на пандемията

Микротоковата технология позволява на всеки да се превърне в свой личен козметик и да постига професионални резултати у дома

Лифтинг на лицето с микроток –  хит по време на пандемията | StandartNews.com
  • Микротоковата технология позволява на всеки да се превърне в свой личен козметик и да постига професионални резултати у дома

160% ръст в търсенето на „фейс лифтинг“ (face lifting/ mini face lifting) в Google отбелязва най-голямата търсачка в света в наскоро представена статистика. Междувременно, Британската асоциация на пластичните хирурзи регистрира 70% ръст в заявките за онлайн консултации от началото на пандемията, което те накратко наричат „Zoom бум“. В ерата на работата от вкъщи и онлайн срещите все по-голям брой потребители проявяват интерес към лифтинг процедурите за лице и отдават значение на грижата за кожата с цел да изглеждат максимално добре на камерата по време на виртуалните разговори.

Инвазивната хирургия сама по себе си е скъпа и крие рискове и затова като все по-търсена алтернатива се очертават неинвазивните процедури, които позволят на всеки да се превърне в свой личен козметик и да постига професионални резултати у дома.

Стареенето на кожата е естествен процес, който няма как да бъде спрян, но може да бъде забавен. С напредването на възрастта кожата ни започва да се променя, както и цялото ни тяло. Процесът на регенерация на кожата се извършва на всеки 28-30 дни при нормални условия, но с течение на годините този естествен механизъм в крайна сметка става по-бавен и неефективен, което се изразява в загуба на еластин и колаген и намаляване на еластичността на лицевите мускули. Затова освен балансираното хранене е важно и тонизирането на мускулите на лицето и защитата на кожата.

Ефективната и неинвазивна алтернатива с микроток

Грижата за кожата е от съществено значение, за да продължи тя да изглежда красива по време на всеки етап от естествения процес на стареене, а освен това помага да се предотвратят редица фактори, които влияят негативно върху жизнеността и здравето ѝ.

Умното микротоково устройство за тонизиране на лицето BEAR на шведската марка за красота FOREO предоставя практически професионални процедури за лице у дома, помага за поддържане на стегнатостта и еластичността на кожата и насърчава мускулното тонизиране, като тренира всички 69 мускула на лицето и шията, благодарение на интелигентните си микротокови и T-Sonic™ пулсации, които стимулират съкращаването на мускулите.

Кармен Наваро, дерматологът на испанските знаменитости, казва, че с BEAR „всеки може да подчертае чертите на лицето си, да тренира бузите, да контурира очите, челото и изразителните линии, които обикновено се появяват между веждите“.

Що е то микротокова процедура?

 

Микротоковите анти-ейдж процедури, които BEAR предлага, в същността си представляват „нехирургичен лифтинг на лицето“. Микротокът е естествена алтернатива на ботокса и филърите и обещава по-млада, гладка и стегна кожа. Като се фокусира върху кожата и лицевите мускули, микротокът използва електрически токове с ниско напрежение, които имитират тези, които тялото естествено произвежда на клетъчно ниво. Тази електростимулация позволява производството на химически активи на клетъчно ниво, които помагат за възстановяването на кожните тъкани и стимулират производството на колаген.

Всеки има общо 43 мускула на лицето и 26 на шията, които с времето губят своята стегнатост и тонус, но благодарение на микротоковата технология, всички тези мускули могат да бъдат тренирани, което позволява да имаме по-стегната кожа и по-изваяно лице.

Кармен Наваро коментира следното за микротоковете: „Това, което получаваме от този тип устройства, всъщност имитира това, което телата ни правят на клетъчно ниво, но което с годините се забавя. Оказваме допълнителна помощ на кожата си. Все едно да правиш йога или пилатес, но за лице.“

Предимства на микротоковете

BEAR™ е най-ефективното и безопасно устройство с микроток в света, което укрепва кожата, като същевременно оформя и извайва естествените контури на лицето. BEAR™ съчетава поредица от технологии и предимства, които доскоро бяха налични само в специализирани центрове за красота и СПА салоните. Това компактно, практично и ергономично устройство предлага цялостно тренировъчно изживяване за 69-те мускула на лицето и шията с микротокове и звукови пулсации (T-Sonic™). BEAR™ има също анти-шокова системата (Anti-Shock System™) – тази технология измерва устойчивостта на кожата към електростимулация, като автоматично настройва интензивността така, че процедурата да бъде ефективна, но без дискомфорт за потребителя.

Това устройство е истински личен треньор на лицето ви и предлага 5 нива на микротокова интензивност, идеални за всеки, които позволяват да адаптирате и персонализирате терапията си с BEAR™ спрямо реалните нужди на кожата си.

Как да използвате уреда за максимално добри резултати?

BEAR™ трябва да се използва след нанасяне на FOREO SERUM SERUM SERUM по цялото лице и шия, тъй като този серум действа като основен проводник за микротокове и тяхното безопасно и ефективно действие върху кожата.

1. Това устройство е абсолютно безопасно за кожата, така че може да се използва всеки ден – препоръчително е веднъж на ден, сутрин или вечер, при процедура с продължителност от 1 до 3 минути. Важно е да се спазва 24-часовият период между употребите.

2. Препоръчителна употреба: пет пъти седмично, веднъж на ден, в продължение на 60 дни и след това от 2 до 3 пъти седмично, за да се поддържат резултатите.

Крис Лъкъм, директор по образованието във FOREO, споделя, че „можем да очакваме резултати още след първата употреба, но като цяло започваме да забелязваме съществени разлики след период от два месеца, стига да има последователност в използването на BEAR™“. Освен това той казва, че „това устройство може да се използва от всеки, който е над 18 години. Така че, ако целта е да имате по-равномерен тен, да намалите фините линии и бръчки или да забавите признаците на стареене, това устройство е най-добрата инвестиция, която можете да направите”.

В България продуктите на FOREO за грижа за кожата могат да бъдат закупени на www.foreo.com, както и от магазина на Notino в Paradise Center и онлайн на www.notino.bg. Препоръчителната цена на BEAR е 299 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай