Лидия и Галин гледат четири деца с песен

Лидия и Галин гледат четири деца с песен | StandartNews.com

Петият наследник на семейство Йосифови от Крепост е на път

Макар да влизат в графата "социален парадокс", 6-членното семейство с библейска фамилия Йосифови от димитровградското село Крепост посрещат делниците с вяра, надежда и с усмихнати лица. 37-годишният Галин, 35-годишната му съпруга Лидия и четирите им деца преживяват с доход между 600 и 800 лв. месечно. В сумата влизат детските и изработеното от главата на семейството в частната работилница за мебели. Друга помощ от държавата за Йосифови няма, тъй като Галин е регистриран като "едноличен търговец". Въпреки че за 5 човека 800 лв. се разпределят трудно, младите хора не мрънкат, не се оплакват и не търсят сметка за неправдата, защото у тях е винаги весело.

"Най-пеещото семейство!" - такава табела спокойно могат да сложат на вратата си семейство Йосифови. Лидия е музикален педагог по образование, завършила е Пловдивската консерватория с флейта и пиано. Тя е от съседно на Крепост село - Бряст. Срещнала бъдещия си съпруг, художника Галин, който е от Горна Оряховица, на туристически поход в Стара планина преди 13 г. Тогава той следвал промишлен дизайн в Техническия университет в Русе. Привлякъл я веднага със скромността си. "Беше тих, уравновесен и не се набиваше много на очи, точно затова го забелязах", разказва за първата им среща Лидия и признава, че за нея е било любов от пръв поглед. Събрали се и веднага разбрали, че ще са заедно докрай и ще имат много деца.

Допреди да се появят наследниците й, Лидия работила в детска градина в Димитровград. Преди това е била на големите сцени като музикант. Но днес те не й липсват.

Имам си цял хор вкъщи

казва на шега младата жена и сяда на пианото, а през това време четиримата й наследници вече са се наредили и чакат тон за песен. Красивите картини на Галин, в които е обезсмъртил любимите си природни кътчета, са навсякъде в дома. Изненадващо обаче таткото показва и друг свой талант - свири превъзходно на блок флейта. Затова музиката в пеещото семейство Йосифови е просто навсякъде.

Пълната къща в края на село Крепост съвсем скоро ще огласи и бебешки плач, тъй като Йосифови очакват петото си дете. Случайност или не, но сякаш фамилията им носи предопределеността за многочислеността си, тъй като Йосиф означава "преумножаване". За събитието се стягат и каките - 12-годишната Естер, зеленооката Авигея, която е на 8 г., 5-годишната Мадлен и най-малкият засега член на многолюдното семейство - 4-годишният Йосиф.

Малкият мъж е най-мълчаливият

от четиримата, а най-голямата бърборана е Мадлен.
В Крепост семейството се заселило да живее заради къщичката с голям двор, която харесали там, а и за да избягат от истерията на големия град. Преди няколко години, когато я купили, била почти порутена. Лидия и Галин обаче малко по малко я стягат. Вършат всичко по нея съвсем сами, а всяка дървения е минала през ръцете в ателието на Галин. Най-много там идва да му помага 8-годишната Авигея. Макар да признава, че не печели кой знае колко от дърводелския занаят, Галин съвсем не звучи като отчаян мъж, напротив, казва: "Работа винаги се намира, стига да поглеждаш с вяра към нещата". Съпругата му Лидия пък добавя, че социалните в Димитровград винаги са търсили възможност да помогнат на семейството й, но нямат законово основание, защото

съпругът й има фирма

разполагат и с две коли.
Последната им почивка е била на кратък семеен лагер през 2012 г. Младото семейство гледа да пести за най-неотложното и за ремонта на къщата. Лидия обаче си има своя стабилна философия, в духа на която гледа да възпитава и децата си: "Не искам да се депресирам за това, което нямам, а гледам да се фокусирам върху това, което имам, защото то ни дава надежда!"

Имената им са библейски

Имената на всички деца на Йосифови са библейски, а майка им Лидия ги е избрала, за да ги съпътства благополучие по пътя им. Всяко от тях носи и своята символика. Естер е "пазена от Бог", Авигея означава "бащина радост", Мадлен е "висока кула". "Избрах името й, за да бъде винаги за пример", обяснява Лидия.

"Вече четири деца изгледах и за още едно имам сили, но вече ще съм прапракака!", казва по повод чаканото бебе Естер. Макар да осъзнава, че отговорността покрай помощта за мама вече ще е по-голяма, като всяко дете, тя не спира да мечтае и за още един член на семейството - конче. Каката обожава конете, защото са красиви и бързи. Иска да стане ветеринарен лекар. По всичко личи и че ще наследи таланта на майка си във флейтата, защото инструментът определено я влече.
След като се отказала да е принцеса пък, напористата Мадлен е решила, че ще става каубойка, а Авигея иска да е балерина и да преподава на деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай