Летим до Хамбург, Лисабон и Тенерифе

Летим до Хамбург, Лисабон и Тенерифе | StandartNews.com

Откриват директни въздушни линии от София и до Пиза, Станстед и Осло

С няколко нови атрактивни дестинации Летище София ще привлича все повече пътници, съобщиха специално за "Стандарт" от столичния аеропорт. Само след две седмици унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air открива директни полети до Аликанте, Бирмингам, Хамбург и Осло.

За 27 март, неделя - първия ден от лятното разписание на Летище София, е планиран първият полет на Wizz Air до испанския курорт Аликанте. Еърбъсът ще излети от Терминал 1 в 13.15 часа под полетен номер W64414.

Следващият 28 март определено ще бъде денят на Wizz Air. Още в 02.45 часа от София ще излети вторият нов поет на превозвача - към Бирмингам (W64372). Няколко часа по-късно, в 13.05 часа, от полосата на Летище София ще излети А320 на Wizz Air за норвежката столица Осло (W64426). За късно вечерта същия ден в разписанието е заложен и четвъртият нов полет на Wizz Air - за близкото до Хамбург летище Любек. Еърбъсът ще излети в 23.35 ч от Терминал 1 (полет W64346). За да осигури тези четири нови полета, от края на март Wizz Air увеличава самолетния си парк в София с 6-ти Еърбъс.

От началото на април към досегашните авиокомпании, опериращите от летище София, се присъединява и най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа - ирландската Ryanair. Първият й полет ще бъде на 4 април, понеделник към перлата на Тоскана - Пиза. Самолетът на превозвача ще се отлепи от полосата в София в 17.35 часа под полетен номер FR9198. Три седмици по-късно, от 28 април, Ryanair стартира и ежедневни полети до лондонското летище Станстед. Първият полет (под номер FR9967) е планиран за 21.35 часа. Така към Лондон вече ще оперират 5 авиокомпании - Bulgaria Air, British Airways, Wizz Air, Easyjet Airline и Ryanair до 4 летища, а ежедневните полети ще са от 5 до 7.

От началото на лятното разписание полетите по линията София - Берлин се увеличават двойно със завръщането на втората по големина германска авиокомпания Air Berlin. Първият полет е в 18.15 часа на 27 март, неделя под номер AB8280. Машините на превозвача ще летят всеки ден от София до берлинското летище Тегел.

От 28 април "България ер" открива директни полети до Лисабон на цена от 224 евро за двупосочните билети. От 30 април самолетите на националния превозвач ще летят и до Аликанте на двупосочна цена от 156 евро. "България ер" планира полети и до Тенерифе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай