Сряда,

Лекарствата ще поевтиняват още

От: Failed to load user -
A
A
A

София. Цялостната политика на Министерството на здравеопазването е насочена към намаляването на цените на лекарствата, каза в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия министър Десислава Атанасова. Тя обясни, че последното намаление на медикаментите е от миналата седмица. По думите й, някои от лекарствата са поевтинели с близо 30%. С 300 лв. е поевтинял продукт за лечение на онкоболни, съобщи Атанасова.

"Видно е, че когато администрацията работи, има реално отражение върху цените на лекарствата", добави здравният министър. Тя отново поясни, че комисията, която следи цените на медикаментите, ще прави проверки непрекъснато. Десислава Атанасова беше категорична, че се полагат абсолютно всички усилия, за да плащат българите по-малко за лекарства. "Постът здравен министър никога не е бил някакъв тих пристан, но това не е някакъв проблем", каза Атанасова. Тя отказа да коментира хората, които са заемали този пост преди нея и заяви, че работата на здравния министър наистина не е лесна. "Не бива да се представят само черните краски на тази система", заяви още Атанасова.

Здравният министър поясни, че ще продължи да настоява да има по-ниско ДДС за лекарствата. Тя изрази надежда, че има шанс това стане и припомни, че бюджетът за 2013 г. все още не е готов и се подготвя.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички