Лекарите пак искат оставката на Дянков

Лекарите пак искат оставката на Дянков | StandartNews.com

София. Оставката на Симеон Дянков поискаха днес от Българския лекарски съюз. Причината за това е, че парите за здраве се отклоняват от системата.

Около 2 млрд. лв. от здравни вноски са изчезнали през последните две години, твърди председателят на съсловната организация Цветан Райчинов. Според него тези пари са отишли за покриване на данъците.

Изпратили сме 3 писма до финансовия министър Симеон Дянков и отговор къде са парите - няма, каза Райчинов. Според него средствата, които остават в края на годината, също не е ясно къде отиват и за какво се изразходват.

Симеон Дянков още от 2010 г. е започнал да управлява здравната система, така НЗОК вече е станала политически инструмент и е загубила независимостта си, категорични бяха от БЛС.

Според тях проблемът със задълженията на болниците също е огромен и затова също вина има финансовия министър.

"Дянков е вреден за нацията. Всичко, до което се докосне го разваля, затова трябва да освободи държавата от своето присъствие", обобщиха от БЛС. Съсъловната организация иска не за първи път оставката на Дянков. Още в началото на мандата на ГЕРБ лекарите заклеймиха финансовото министерство като пагубно за здравеопазването с рестриктивната си политика, както и заради опитите да се меси в работата на здравните институции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай