Лекари в Турция дават надежда за малката Рая

Лекари в Турция дават надежда за малката Рая | StandartNews.com

С много надежда и топли думи на благодарност към в. "Стандарт" и читателите му се върна след преглед в турска клиника майката на малката Рая от Добрич. Детето, за което ви разказахме и призовахме за помощ дни преди Великден - "5000 лв. може да върнат усмивката на Рая", страда от епилепсия, за която вече четири години не може да се установи у нас каква е причината за тежките кризи. "Благодарение на вестника и неговите читатели, въпреки краткия срок, успяхме да съберем нужната ни сума. По сметката постъпиха 6500 лв., с които спокойни отидохме с Рая на преглед в Турция. Там ни дадоха надежда, че кризите могат да се овладеят, като от направения преглед стана ясно, че Рая страда от генетична епилепсия", разказа Петя Йорданов, майка на малката сладурана.

"Професорът, който ни прегледа, спря едно от лекарствата, които досега ни изписваха тук, и намали дозите на други две, за да може да се развива мозъкът й и да навакса изоставането, което се дължи на силните медикаменти", допълни Петя. Тя няма думи да изкаже благодарността си към добрите хора, отзовали се на апела за помощ.

"Продължаваме напред и да се борим за това Рая да бъде едно нормално дете", с твърдост и надежда казва майката на малката сладурана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай